Çubuk Belediyesi Halk Günü Toplantıları Devam Ediyor

Çubuk Belediye Başkanlığı'nca Pazartesi günleri gerçekleştirilen 'Halk Günü' toplantıları aralıksız devam ediyor.

Çubuk Belediye Başkanlığı'nca Pazartesi günleri gerçekleştirilen 'Halk Günü' toplantıları aralıksız devam ediyor.

Çubuk Belediyesi Başkanlık Binasında bulunan Meclis Salonu'nda her Pazartesi günü saat 10:00 -12:00 arasında gerçekleştirilen 'Halk Günü' toplantılarına katılan vatandaşlarının sorun ve sıkıntılarını Belediye Başkanı Lokman Özden, tek tek dinliyor. Sorunlarını birebir Başkan Özden'e anlatarak çözüm arayan vatandaşlar böylece bürokrasiden de kurtulmuş oldu.

Vatandaşlara söz hakkı verilen toplantılarda; mahalle ve sokaklarında yol, su, kaldırım, temizlik, park, kanalizasyon gibi sorunlarını dile getiren vatandaşların en çok talepleri belediye başkanından iş oluyor.

Reklam
Reklam

Vatandaşların şikayet ve sıkıntılarını tek tek not eden Başkan Özden, toplantıda hazır bulunan birim müdürlerine vatandaşların sorunlarının giderilmesi için talimat verirken, yapılıp yapılmadığını da takip ediyor.

Vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantılarda Başkan Özden, halk ile iç içe olmalarının daha sağlıklı karar almalarına sebep olduğunu söyledi.

Halk Günü toplantılarının çok yararlı geçtiğini kaydeden Başkan Özden, ' Burada amacımız vatandaşlarımızın sorun ve isteklerini kendilerinden dinlemektir. Bu toplantıları yapmaya başladığımız günden bu taraf yüzlerce insanımızla buluşuyor, sorun ve taleplerini dinliyoruz. Onların sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Genelde bize iletilen bütün sorunları çözüyoruz. Halk Günü'nde, bir yandan sorunlarına çözüm üretmeye çalışırken, diğer yandan da bizlerle paylaşmak istedikleri proje ve çalışmaları da değerlendiriyoruz. Belediyemizin söz ve karar mekanizmasına halkımızı katarak hizmet ve proje üretmeye çalışıyoruz' dedi.

Bu toplantıların bir diğer faydasın da vatandaşla kaynaşma sağladığını vurgulayan Başkan Özden, 'Çalışma alanlarında, mahallelerde, çarşıda, pazarda veya etkinliklerde sık sık vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Ancak, o hengamede herkes ile tek tek ilgilenemeye biliyoruz. Yapılan bu halk günleriyle de ulaşamadıklarımıza veya görüşemediklerimizle buluşmak istiyoruz' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Her zaman halkla iç içe olmaya özen gösterdiğini belirten Başkan Özden, sosyal belediyecilik anlayışı bağlamında bu tür uygulamalara devam edileceğini belirtti.

Halk Günü toplantısında katılan vatandaşlar, belediye çalışmalarından memnun olduklarını dile getirdiler. Çubuk'un çehresinin değiştiğini belirten Ali Kocabaş,'Biz belediye başkanımıza güveniyoruz. Şehirde çok güzel çalışmalar yaptı. Yollarımızın asfaltını yaptı. İçme suyu hattımız değişti. Park ve bahçeler yapıyor. Üniversite ilçemize geldi. Daha birçok hizmet yapıldı. İnanıyorum Çubuk çok kosa bir sürede daha güzel olacak' diye duygularını dile getirdi.

Belediye Başkanının kendisiyle yakından ilgilendiğini söyleyen Hilal Aydoğdu, isteklerini ve taleplerini çok rahatlıkla söyleme imkanı bulduğunu belirterek, toplantıdan çok memnun olduğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: