Çubuk Belediyesi'nden ‘Vuslat ve Mevlana’ konulu resim yarışması

Çubuk Belediyesi, konusu ‘Vuslat ve Mevlana’ olan altın ödüllü resim yarışması düzenliyor. Hz. Mevlana Celaleddin...

Çubuk Belediyesi, konusu ‘Vuslat ve Mevlana’ olan altın ödüllü resim yarışması düzenliyor.
Hz. Mevlana Celaleddin Rumi’yi anma etkinlikleri kapsamında, Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ‘Vuslat ve Mevlana’ konulu resim yarışması düzenleyecek.
Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, konuyla ilgili açıklamasında, 733. Mevlana Haftası’nın Çubuk’ta çeşitli etkinliklerle kutlandığını ifade etti. Özden, hafta kapsamında, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ‘Vuslat ve Mevlana’ konulu resim yarışması düzenlediklerini kaydetti.
Herkesi kemale, sevgiye, insanlığa, bilgeliğe, hoşgörü ve yüksek ahlaka ulaştırmak için mücadele eden Hz. Mevlana Celaleddin Rumi’yi rahmetle andıklarını söyleyen Başkan Özden, "İnsan, yaratılmışların en şereflisidir’ düsturuyla her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan Hz. Mevlana; sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolü olmuştur. Hem Hz. Mevlana Celaleddin Rumi’yi anma haftası kapsamında, hem de görsel sanatlar alanında öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, sanat severleri, sanatçılarımızı desteklemek amacıyla bu yarışmayı düzenliyoruz. Ayrıca, derece alan eserler sergiye uygun görülen eserlerle birlikte açacağımız resim sergisinde sergilenecek. Yağlı ve sulu boyaların kullanılacağı yarışmada, her sanatçı kendi tarzında ‘Vuslat ve Mevlana’ konularını işleyerek eserlerini yapabilecekler. Jüri değerlendirmesine göre, yarışma birincisine yarım altın, ikincisine çeyrek altın, üçüncüsüne gram altın ve mansiyon ödülü olarak da Mevlana seti verilecek.’’ dedi.
Başkan Özden, katılımcının sayısına göre iki tur üzerinden gerçekleştirilecek değerlendirme sonucu ödül kazanan eserlerin, 13 Aralık'ta Mevlana’yı Anma Programı'nda düzenlenecek tören ile ödüllerin sahiplerine verileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz