Çubuk Heyeti Bosna Hersek'e Hareket Etti

Çubuk Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Kuzal ve Hacı Çelebi'nin de aralarında olduğu heyet, ilçenin kardeş şehri olan Bosna Hersek'in Maglaj

Çubuk Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Kuzal ve Hacı Çelebi'nin de aralarında olduğu heyet, ilçenin kardeş şehri olan Bosna Hersek'in Maglaj kentine hareket etti.

Çubuk Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Kuzal, Hacı Çelebi ve beraberindeki heyet, Maglaj Belediye Başkanı Mehmet Mustabasıc ve Merhamet Dernek Başkanı Atıf Spahıc'ın özel daveti üzerine, 23-27 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen "Merhamet'in 100. Yılı Kutlamaları" ve Etno (Halk) Festivali'ne katılmak üzere belediye binasının önünden Bosna Hersek'e hareket etti.

Reklam
Reklam

Aralarında belediye meclis üyelerinin, sivil toplum örgütü temsilcilerinin, öğretim görevlilerin, şehit ailelerinin, muhtarların, işadamların ve belediye görevlilerinin olduğu heyeti Bosna Hersek'e uğurlayan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yapılan ziyaretin Türkiye ve Çubuk açısından önemine değindi.

Geçtiğimiz yıl sivil toplum örgütleri ve işadamları nezdinde Bosna Hersek'e çeşitli yardımlarda bulunulduğunu hatırlatan Özden, geçmişten gelen kardeşliğin yapılan ziyaretler ve ikili ilişkilerle pekiştirildiğini kaydederek, "Maglaj Belediye Başkanı Mehmet Mustabasıc'ın özel daveti üzerine ilçemizi, Ankara'yı ve Türkiye'yi temsil etmek üzere Maglaj'a giden heyet, Mehmet Mustabasıc ve diğer davetli uluslararası delegasyon ile iş adamlarıyla, eğitimcilerle bir araya gelecek. Heyetimiz, Türk Kızılay'ının Bosna Hersek'teki benzeri olan Merhamet Derneği'nin de kuruluşunun 100. Yılını kardeşlerimizle birlikte kutlayacak" diye konuştu.

Heyetin çeşitli ziyaretler ve ikili görüşmeler de yapacağını ifade ede Başkan Özden, yapılacak ziyarete Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi'nin başkanlık yapacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Hüseyin Yiğiner

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: