Çubuk Şoförler Odası Başkanı Otobüs Ve Dolmuşlar İçin Zam İstedi

Ankara’nın Çubuk İlçesinde otobüs ve dolmuşçular ulaşım fiyatlarına zam yapılmasını istiyor. Esnafın zor durumda olduğunu...

Ankara’nın Çubuk İlçesinde otobüs ve dolmuşçular ulaşım fiyatlarına zam yapılmasını istiyor. Esnafın zor durumda olduğunu iddia eden Çubuk Şoförler Odası Başkanı Zekeriya Erdoğmuş, otobüs ve dolmuşların işletme maliyetlerinin arttığı gerekçesi ile ulaşım ücretlerine zam yapılmasını istedi.

Akaryakıt başta olmak üzere işletme maliyetlerinde yüzde 100’ün üzerinde artış olduğunu ve bu nedenle esnaflarının zarar ettiğini söyleyen Çubuk Şoförler Odası Başkanı Zekeriya Erdoğmuş, esnafın mevcut şartlarda taşımacılık yapamayacak duruma geldiğinin altını çizerek, ’’Esnafımızın uzun zamandır zarar etmesi ve iş kapılarını satmaları hem esnafımızı, hem de bizleri derinden üzüyor. Bu duruma müsaade edemeyiz’’ dedi.

Reklam
Reklam

-EN AZ YÜZDE 30 ZAM YAPILMALI

Otobüsçü ve dolmuşçu esnaflarının sorunlarını dile getirmek için basın toplantısı düzenleyen Erdoğmuş, 2007 yılından bu tarafa aynı fiyatlara yolcu taşıdıklarını hatırlattı. Art arda gelen zamlarla birlikte esnafın zarar ettiğini ve buna dayanacak güçlerinin kalmadığını ifade eden Erdoğmuş, Çubuk Ankara arası yolcu fiyatlarına en son 2007 yılında zam aldıklarını ve o yıldan sonra fiyatlarında her hangi bir artış olmadığını kaydetti.

Esnafın benzin istasyonlarından kaçar hale geldiğini vurgulayan Erdoğmuş, sözlerine şöyle devam etti:

’’Son iki yıldır esnafımız benzin istasyonlarına uğrayamaz duruma geldi. Piyasada 10 numara yağ olarak adlandırılan motora ve çevreye zarar veren yağ yakmaya başladılar. Kimse isteyerek bunu yapmaz. Ancak işin içersinden çıkamadığı için kendisine zararını da bildiği halde bunu yapıyor. Esnafımız şuanda 2007 yılı fiyatları olan 2,40 TL'ye yolcu taşıyor. O tarihte mazot fiyatı 2,30 TL iken şuanda mazot fiyat 4,30 TL oldu ve halen aynı fiyata yolcu taşıyoruz. Çubuk Ulus arasında çalışan 59 adet halk otobüsümüzden 29’unun arkasında ‘Satılık’ ilanları yazılı. Biz oda olarak hem dolmuşçumuzu, hem de otobüsçümüzü zor durumdan kurtaracak şekilde fiyatlarımızın artırılmasını istiyoruz. Bunun için de taşıma fiyatlarına en az yüzde 30 oranında bir zam istiyoruz.’’

Reklam
Reklam

Kendilerinin Türkiye gerçeklerini göz önünde bulundurarak, makul oranlarda talepleri olduğunu anlatan Erdoğmuş, ’’Tüm girdilerdeki artışlara baktığımızda yüzde yüzlerin üzerinde bir artışla karşı karşıya geliyoruz. Bunları yöneticilerimizde gayet iyi biliyorlar. Ama biz Türkiye gerçeklerini de göz önünde bulundurarak çok makul bir artış istiyoruz. İnanın ekmek teknelerimizin arkasındaki saltık ilanlarını gördükçe kahroluyoruz’’ dedi.

Esnafın durumunu her ortamda dile getirdiklerini belirten Erdoğmuş, ’’Zararı sinemize çekiyoruz. İlgili mercilere taleplerimizi ilettik ve sonuç olarak taleplerimizin kabul edileceğini bekliyoruz. Bunun için şimdilik taleplerimizi yetkililere iletmekle yetineceğiz’’ diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: