Çubukçu İzmir'de ne yapacağını şaşırdı

İZMİR (İHA) - Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, ziyaret ettiği Buca Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi'nde, özürlü bir yaşlının elini tuttuğu için eline vurup, küfür etmesiyle ne yapacağını şaşırdı.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İzmir'deki çocuk yuvaları ve rehabilitasyon merkezlerinde incelemelerde bulundu. İzmir'in Eşrefpaşa Semti'ndeki Tülay Aktaş Toplum Merkezi'nin açılışını gerçekleştiren Bakan Çubukçu, daha sonra merkezi gezdi. Org çalan bir çocuktan şarkı söylemesini isteyen Çubukçu, çocuğun Kürtçe söylediği şarkıyı dinledi. Daha sonra Buca Kız Yetiştirme Yurdu'na geçen Bakan Çubukçu, burada kalan kızların sorunlarını dinledi. Bakan Çubukçu, Fadile Karagözlü isimli kızın, Urfa Çocuk Yuvası'nda kalırken, müdürle ilgili bir sorunu kendisine mektupla bildirdiğini ancak cevap alamadığını söylemesi üzerine ise, genç kızla bir süre görüştü. Buradan Adem Dertsiz Çocuk Yuvası'na giden Bakan Çubukçu ve beraberindekiler, burada da çocuklarla bir süre ilgilendi. Daha sonra Buca Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne giden Bakan Çubukçu, yaşlı vatandaşlarla konuşarak sorunlarını dinledi. Merkezde kalan bir yaşlı vatandaşın halini sormak için yanına gelen ve elinin üzerine elini koyan Bakan Çubukçu, yaşlı vatandaşın tepkisi üzerine şaşırdı. Yaşlı vatandaş, Bakan Çubukçu'nun elinin üzerine ilk önce vurdu daha sonra küfür etti. Zihinsel özürlü olduğu öğrenilen yaşlı vatandaş, merkez görevlileri tarafından sakinleştirildi.

Reklam
Reklam

Buradan Karşıyaka Çocuk Yuvası, Çocuk ve Gençlik Merkezi ile Toplum Merkezleri'nde de incelemelerde bulunan Bakan Çubukçu, öğrencilerin gerçekleştirdiği, "Kral Çıplak" isimli tiyatro oyununu izledi. Bakan Çubukçu, burada kurumların sorunları hakkında yetkililerden bilgi aldı.