Çubuklu Ev Kadınları Fidan Dikti

Çubuk'ta düzenlenen etkinlikle ev kadınları fidan diktiler.

Çubuk'ta düzenlenen etkinlikle ev kadınları fidan diktiler.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde ev kadınları fidanları toprakla buluşturdu. Aşağı Çavundur Mahallesi Çubuk Çayı kenarındaki koruluğa fidan diken yaklaşık 120 kişilik ev hanımından oluşan grup, ormanın ve yeşil alanların önemine dikkat çekti.

Toplamda bin çam fidanını çocuklarıyla birlikte toprakla buluşturan ev hanımları, yanlarında getirdikleri evde hazırladıkları yemeklerle Çubuk 2 Barajında piknik yaptılar.

Reklam
Reklam

Her fidanın bir insan olduğuna inandıklarını söyleyen Gülşen Akdemir, ağaç dikmenin önemine vurgu yaparak, kendilerine bu imkanı veren Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'e ve ekibine ev hanımları adına teşekkür etti.

Kendilerini ekolojik dengesizliğe karşı koymaya çalışan ev hanımları olarak gördüklerini vurgulayan Emine Merve Arslan ise, 'Son yıllarda kendini iyice belli eden iklim değişiklikleri ve küresel ısınmaya bağlı olarak değişen ekolojik olaylar günümüzde yeşilin dolayısıyla da ağacın varlığını daha önemli bir hale getirdi. Gelecek nesilleri düşünmeden ihtiyaç duyduğumuz toprağı, denizi, havayı kirlettik, ormanlarımızı bilinçsizce katlederek yok olma aşamasına gelmelerine neden olduk. Ancak her şey için daha çok geç değil. Bu gün yaptığımız gibi daha çok ağaç dikersek, kaybolan dengeyi yeniden sağlaya biliriz. Bunun için ev hanımlarına da görev düşüyor. Bizde bu gün görevimizi icra ediyoruz' dedi.

Ağaçlandırma çalışması içim 7'den 77'iye herkese görev düştüğünü ifade eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, içinde bulunduğumuz durumun daha da tehlikeli boyutlarla gitmemesi için ev hanımlarına da önemli görev düştüğünü kaydederek, 'Dünyamız ısınmaya devam ediyor ve tehlike her geçen gün artıyor. Çevreye duyarlı olmak noktasında, yeşili korumak ve yeşil alanlar oluşturmak herkesin içerisinde yer almak durumunda olduğu bir sosyal sorumluluk projesidir. Ben bu noktada bizlere destek olan gönüllü ev hanımlarımıza teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: