Çubuklu Kadınlar Ankara'yı Gezdi

Çubuk Belediyesi, ilçede yaşayan ev hanımları için Başkent turu düzenliyor. Çubuk Belediyesi'nin Ankara’nın...

Çubuk Belediyesi, ilçede yaşayan ev hanımları için Başkent turu düzenliyor.

Çubuk Belediyesi'nin Ankara’nın Başkent oluşunun 89. yılı kutlamaları dolayısıyla düzenlediği etkinlikte kadınlar, Anıtkabir ile tarihi ve turistlik mekanları ziyaret etti. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ankara gezisine ilgi büyük oldu. Yaklaşık 45 kadının katıldığı gezide, birçok kadın ilk defa Anıtkabiri ve Ulucanlar Cezaevi'ni gezme imkanı buldu.

Rehberden Anıtkabir hakkında bilgi alan Çubuklu hanımlar, daha sonra Kocatepe Camii, Hamamönü, Tacettin Dergahı, Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi ve resim sergisi, Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabri, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Hacı Bayram Veli Camii, Gül Baba Türbesi ve Estergon Kalesini gezdi.

Reklam
Reklam

Hanımların toplumdaki yeri ve öneminin farklı olduğuna dikkat çeken Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, "Toplumumuzun ve ailelerimizin temeli olan kadınlarımızı hiçbir zaman unutmuyoruz, onların huzur ve mutluluğu için elimizden geleni yapıyoruz. Hanımlarımıza yönelik düzenlediğimiz geziler ve sosyal etkinlikler de onları hiçbir zaman unutmadığımızın bir göstergesidir.'' dedi.

Gezi sırasında kendilerini en çok etkileyen yerlerden birisinin de Ulucanlar Cezaevi Müzesi olduğunu vurgulayan Hediye Şahin, "Gezi çok güzeldi. En çok dikkatimi çeken Ulucanlar Cezaevi’nin müze olarak kalması oldu. Cezaevinin nasıl bir şey olduğunu sadece televizyonlardan görüyorduk. Ama bugün burada birebir gerçek olarak yaşadık. Cezaevinde çok zor şartlarda yaşadıklarını sağımıza solumuza bakarak anlıyoruz ve çok etkilendik. Allah kimseyi cezaevine düşürmesin." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: