Çubuklu Muhtarlar Tarihe Yolculuk Yaptı

Çubuk Belediyesi'nin gerçekleştirdiği sosyal belediyecilik uygulaması kapsamında Çubuk'ta liselerde okuyan gençlerin ardından, bu kez ilçedeki...

Çubuk Belediyesi'nin gerçekleştirdiği sosyal belediyecilik uygulaması kapsamında Çubuk'ta liselerde okuyan gençlerin ardından, bu kez ilçedeki muhtarları İstanbul ve Çanakkale'deki tarihi mekanları gezdirdi.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü sosyal etkinlikler kapsamında her yıl Çanakkale'ye özel geziler düzenleniyor. Geçtiğimi yıllarda düzenlene lise öğrencilerine yönelik gezilerin adından, bu yıl da 45 muhtar tarihi mekanlara yolculuk yaptı.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Çanakkale ziyaretlerine ayrı bir önem verdiklerini belirterek, 'Çanakkale savaşları, bizim tarihimizde çok önemli dönüm noktasıdır. Türkiye Cumhuriyeti bugün bağımsız bir ülkeyse ve bu bağımsızlık ilelebet devam ediyorsa, bunun ilk temeli Çanakkale savaşlarında atılmıştır. Bu kutsal vatan topraklarının nasıl kazanıldığı, uğruna ne bedellerin ödendiği Çanakkale'de saklı. Muhtarlarımızın, insanlığın ibret abidesi Çanakkale'yi görmelerini istedik. Muhtarlarımız, 3 gün boyunca bütün güzellikleriyle, heyecanıyla, gururuyla, hüznüyle Çanakkale'nin havasını teneffüs ettiler' dedi.

Reklam
Reklam

Tarihe yolculuk yapmalarını sağlayan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'e ve ekibine teşekkür eden Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Çakır, insanın zamanla birçok şeyi unutabildiğini, ama tarihin hiçbir zaman unutulmadığını belirterek, ' İlk durağımız İstanbul oldu. Burada tarihi bir çok mekanı gezme fırsatımız oldu. Daha sonra Arıburnu çıkarmasının yapıldığı Anzak Koyu oldu. Devamında ise, Türk askerlerinin şehit düştüğü bölgelere gidildi. Bu sırada muhtarlarımızın gözlerinin dolduğu görüldü. Çanakkale Şehitler Anıtı'nı gezen muhtarlarımız, 41.7 metre yüksekliğindeki dev Şehitlik Anıtı önünde de hatıra fotoğrafı çektirirken, Seddülbahir Savaş Malzemeleri Müzesi'ni ziyaret ettik. Sonrasında da Gelibolu Yarımadası'ndan Çanakkale şehir merkezine gidildi. Sırasıyla Çanakkale Şehitliği, Kilitbahir Kalesi, Hamidiye ve Mecidiye Tabyaları, Havranlı Seyyid Onbaşı Heykeli, Helles Anıtı, Yahya Çavuş Anıtı, Seddülbahir Kalesi, Sahil Şehitliği, İlk Şehitler Anıtı, Çanakkale Şehitleri Abidesi ve altındaki Savaş Eserleri Müzesi, Çimenlik Kalesi Açık Hava Savaş Eserleri Müzesi ve Nusret Mayın Gemisi'ni ziyaret ettik. Tarihe yolculuğumuzda bu vatan uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizin kabirleri başında sık sık dualarımızı etme fırsatı bulduk' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: