Çubuk'ta 23 Nisan’a Özel Çocuk Oyunları Şenliği

Çubuk Belediyesi tarafından organize edilen 'Geçmişten Geleceğe Çocuk Oyunları Şenliği' büyük bir katılımla şehir stadyumunda...

Çubuk Belediyesi tarafından organize edilen 'Geçmişten Geleceğe Çocuk Oyunları Şenliği' büyük bir katılımla şehir stadyumunda kutlandı. Çubuklular, nostalji dolu anlar yaşamanın verdiği mutluluk ve heyecanla unutulmaz bir akşam yaşadı.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ilçede ilk kez 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 'Geçmişten Geleceğe Çocuk Oyunları Şenliği' düzenlendi. Atatürk Parkında yapılan organizasyonda çocuklar için yarışmalar, oyunlar, animasyonlar, kukla gösterileri, eski çocuk oyunları ve boyamalar gibi çeşitli etkinlikler yapıldı. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği şenlikte Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruşunun anlatıldığı soğuk harekat sanatı da canlı heykeller tarafından sergilendi. Katılımcılara belediye tarafından ücretsiz mısır ve pamuk şekeri dağıtılırken, çocuklar yakar top, halat çekme, çember çevirme, felek (topaç) çevirme, mendil kapmaca ve ip atlama gibi oyunlar oynayarak doyasıya eğlendi. Çocukların mutluluğu ve tazelenen anıları anne ve babalarına unutulmaz anlar yaşatırken, nostaljiyi yaşamanın verdiği mutluluk, heyecan da alanın her yerinde hissedildi.

Reklam
Reklam

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, anaokulları ve ilköğretim okullarının katılımıyla gerçekleştirilen şenlikteki etkinliklerle, çocukların kültürel ve bireysel gelişimlerini desteklemek, sosyal becerilerini kuvvetlendirmek ve eğlenceli vakit geçirmelerinin amaçlandığını söyleyerek, çocuklar için animasyonlar, sahne gösterileri, oyun parkları, kukla gösterileri ile topaç çevirme, ip atlama, seksek, yakan top, körebe gibi eski sokak oyunlarının da uygulamalı gösterildiğini belirtti. Etkinlik çerçevesinde çocuklara çeşitli hediyelerinde dağıtıldığını kaydeden Başkan Özden, “Anadolu'da var olan kültür sanat değerlerimizi gelecek nesillere aktarabilmek adına bu etkinliği gerçekleştirdik. Amacımız geleneksel sanat unsurlarımızı güncel unsurlarla birleştirerek, eskisinin özünü kaybetmeden çocuklarımızın benimsemesini sağlamaktır” diye konuştu.

Anadolu Kültür ve Sanat Değerlerini Anlama Derneği (AKSAD)Başkan Yardımcısı Sanem Arıkan, dernek olarak Çubuk Belediyesi'nin Geçmişten Geleceğe Çocuk Oyunları Şenliği'ne katkı verdiklerini dile getirdi. Ankara'da ilk defa Çubuk ilçesinde böyle bir şenlik düzenlediklerini anlatan Arıkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Dernek olarak Anadolu'da var olan kültür ve sanat değerlerini anlama ve anlatmaya çalışmaktayız. Bu organizasyonda kukla gösterilerimizin yanında geçmişte oynanan ve kültürümüzde olan sokak oyunlarını göstermekteyiz. İstanbul'da, Mersin'de ve yurtdışında birçok kere benzer etkinlikler yaptık. Ancak, Ankara'da ilk kez Çubuk Belediyesi ile birlikte bu organizasyonu yaptık. İnşallah bundan sonra tüm ilçelerde yaygınlaşmasını bekliyoruz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: