Çubuk'ta 704 ton katı atık yeniden ekonomiye döndü

Çubuk’ta, kaynağından ayrıştırılan 704 ton katı atık ve ambalaj yeniden ekonomiye döndü. Çubuk Belediyesi Temizlik...

Çubuk’ta, kaynağından ayrıştırılan 704 ton katı atık ve ambalaj yeniden ekonomiye döndü. Çubuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, katı atık ve ambalajları kaynağından ayrıştırarak yeniden ekonomiye kazandırıyor. Çubuk Belediyesi'nin ‘Katı Atık ve Ambalajlar Çöp Değildir, Geleceğimiz İçin Geri Dönüştürelim’ sloganıyla başlattığı çöpte geri dönüşüm projesinde, ekonomiye kazandırılan katı atık miktarı 704 tonu aştı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 2011'de ekonomiye kazandırılan atık miktarının 704 tonu aştığını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, hedeflerinin, bu yıl bin ton olduğunu belirterek, vatandaşlardan bu konuda destek istedi. Başkan Özden, yürüttükleri Geri Dönüşüm Projesi'yle katı atık, ambalaj, pil ve bitkisel yağları kaynağında ayrıştırarak yeniden ülke ekonomisine kazandırdıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Şu anda projede iyi bir durumda olduklarını anlatan Başkan Özden, "Şu an çok iyi noktadayız. Kaynağından toplanarak ayrıştırılan çöp miktarı aylık ortalama 58 tona ulaşmış durumda. Bu rakamı, aylık 80 tonun üzerinde tutmayı hedefliyoruz. Ambalajlar, katı atık ve bitkisel atık yağlar çevremize telafisi çok güç zararlar veriyor. Bu projemizle atıklar kaynağında ayrı ayrı toplanarak ayrıştırılıyor, daha sonra Çevre ve Orman Bakanlığı'nın geri dönüşüm tesislerinde işlenerek yeniden ülke ekonomisine kazandırılıyor.’’ dedi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından bir yılda 40 bin 110 ton evsel atık toplandığını söyleyen Başkan Özden, "Belediye sınırları içerisinde 30 mahallede çöp toplanmaktadır. Merkez 7 mahallede 106 bin 653 metrekare alanda çöp alınmaktadır. Yine merkezde 44 bin 64 metrekare alan ise elle süpürülmektedir. Bunlarla birlikte Cumhuriyet, Yavuz Selim, Barbaros ve Yıldırım Beyazıt mahallelerimizde de çöp poşeti sistemi ile biriken çöpler akşam 20.00'den sonra günlük olarak toplanarak, çöp döküm sahasına naklini sağlamaktayız. Aynı zamanda ilçe sınırları içerisindeki boş arazilerin temizliği periyodik olarak yapılmaktadır. Ayrıca, 3 adet yol süpürge aracımız ile ana cadde ve ara sokaklarında azami özen gösterilerek temizliklerinin yapılmasını sağlamaktayız." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz