Çubuk'ta Çocuk Oyunları Şenliği

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında...

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ‘Geçmişten Geleceğe Çocuk Oyunları Şenliği’ düzenledi.

Ankara’nın Çubuk ilçesinde ilki düzenlenen etkinlik anaokulları ve ilköğretim okullarının katılımıyla Atatürk Parkında kutlandı. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği şenlikte çocuklar için yarışmalar, oyunlar, animasyonlar, kukla gösterileri ve boyama gibi çeşitli etkinlikler yapıldı. Yakar top, halat çekme, çember çevirme, felek (topaç) çevirme, mendil kapmaca ve ip atlama gibi oyunlar oynayarak doyasıya eğlenen çocuklara ve etkinliğe katılan vatandaşlara ücretsiz mısır ve pamuk şekeri dağıtıldı. Etkinlik kapsamında konuşan Belediye Başkanı Lokman Özden, etkinliğin amacını ‘çocukların kültürel ve bireysel gelişimlerini desteklemek, sosyal becerilerini kuvvetlendirmek ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak’ şeklinde açıkladı.

Reklam
Reklam

Organizasyon çalışmalarında belediye ile ortak çalışan Anadolu Kültür ve Sanat Değerlerini Anlama Derneği (AKSAD) Başkan Yardımcısı Sanem Arıkan, İstanbul’da, Mersin’de ve yurtdışında benzer etkinlikler yaptıklarını Ankara’da ilk defa Çubuk ilçesinde böyle bir şenlik düzenlediklerini belirterek amaçlarının ‘Anadolu’da var olan kültür ve sanatsal değerleri anlama ve anlatmaya çalışmak’ olduğunun altını çizdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: