Çubuk'ta Cumhuriyet Bayramı Binlerce Vatandaşın Katılımıyla Kutlandı

Cumhuriyetin 89. yılı, tüm yurtta olduğu gibi Ankara’nın Çubuk ilçesinde de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet kutlamaları...

Cumhuriyetin 89. yılı, tüm yurtta olduğu gibi Ankara’nın Çubuk ilçesinde de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet kutlamaları çerçevesinde Atatürk Caddesi vatandaşlarının akınına uğradı.

Çubuk'ta törenin yapılacağı Atatürk Caddesinde belediye tarafından vatandaşlara bayrak dağıtıldı. Tören alanına gelen binlerce vatandaş coşkuya iştirak ederken, kutlamalar Kaymakamlık makamında sabah saatlerinde yapılan bayramlaşma ile başladı. Daha sonra tören alanına geçilerek saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve Kaymakam Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden ve Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Sıtkı Akyüz'ün halkı ve öğrencileri selamlaması ile devam etti. Kaymakam Şahin, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı konuşmada, Türkiye’nin uluslararası arenada önemli bir yere sahip olduğunu ve bölgesindeki gelişmelerde aktif rol aldığını söyledi. Şahin, "Türk insanı bu günlere nasıl geldiğini unutmayacak ve şanlı geçmişini koruyarak, aydınlık geleceğine evrensel ilkeleri muhafaza ederek uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle geride bıraktığımız Kurban Bayramınızı ve Cumhuriyet bayramınızı yürekten tebrik ediyor, hepinize selam ve saygılar sunuyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Şahin'in konuşmasının ardından Çubuk Lisesi Öğrencilerinden Elif Ünal, ‘Akdeniz’e Doğru’, Furkan Çelebi İleri, ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ adlı şiirleri okudu. Hayri Aslan Meslek Lisesi Kız Halk Oyunları ekibinin gösterileri izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Cumhuriyetin 89 yılı anısına düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri ve madalyaları Kaymakam Şahin, Başkan Özden ve Garnizon Komutanı Akyüz tarafından verildi. Çubuk Anadolu Lisesi’nin okul bandosu eşliğinde ilçede bulunan okulların düzenlediği geçit töreni vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. İlçedeki Cumhuriyet kutlamaları tören geçişi ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz