Çubuk’ta Doğalgaz Abone Sayısı 11 Bin 100 Kişiye Ulaştı

Çubuk'ta doğalgaz abone sayısı 11 bin 100 kişiye ulaşırken, doğalgaz yaygınlaştırma çalışmaları devam ediyor. Ankara...

Çubuk'ta doğalgaz abone sayısı 11 bin 100 kişiye ulaşırken, doğalgaz yaygınlaştırma çalışmaları devam ediyor.

Ankara Çubuk’ta doğalgaz yaygınlaştırma çalışmalarıyla kısa zamanda abone sayısı 11 bin 100 kişiye ulaştı. Doğalgaz kullanım oranının geçtiğimiz yıla oranla yüzde 100 arttığı kaydedildi. İlçe merkezine 170 kilometre doğalgaz hattı döşendiğini aktaran Başkan Özden, "Doğalgaz, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de günlük hayatın bir vazgeçilmezi haline geldi. Şehrimizde şu anda 11 bin 100 evde doğalgaz bağlantısı bulunuyor. İlçemizde doğalgaz kullanımı yaygınlaşması ile birlikte abone sayısı da hızla artmaktadır. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 100 oranında doğalgaz kullanım oranında artış kaydedildi. Bu konuda Başkent Doğalgazın çalışmaları bütün hızıyla sürüyor. Doğalgaz hattının döşendiği Cumhuriyet, Yavuz Selim, Yıldırım Beyazıt, Barbaros ve Atatürk mahallelerimizde kısa süre içerisinde bütün iş yerleri ve konutlarda doğalgazın kullanılmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Doğalgaz çalışmalarının yolların bozulmasına neden olmasına rağmen bu yatırımın Çubuk’a gelmesi için her şeyi göze aldıklarını ifade eden Başkan Özden, vatandaşların daha temiz bir şehir ve ekonomik ısınma için mutlaka doğalgazı seçmesini istedi. Özden, sözlerini şöyle tamamladı: "Vatandaşlarımız daha temiz bir şehir ve ekonomik ısınma için doğalgazı seçmeli. Doğalgaz havayı kirletmeyen, zahmetsiz, konforlu bir yaşam sağlayan, temiz havadan dolayı insanların solunum yolları hastalıklarının azalmasına sebep olan doğalgazı herkesi kullanmaya davet ediyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: