Çubuk'ta Engellilerin Askerlik Sevinci

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, Genelkurmay Başkanlığı tarafından her yıl 'Engelliler Haftası' dolayısıyla yapılan 'temsili askerlik' uygulaması...

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, Genelkurmay Başkanlığı tarafından her yıl 'Engelliler Haftası' dolayısıyla yapılan 'temsili askerlik' uygulaması kapsamında bir gün askerlik yapacak engelliler, giydikleri kıyafetlerle ilçe kaymakamını ve belediye başkanını ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören 1989 ve 1988 doğumlu 6 engelli, 1 günlük askerlik için hazırlıkları yapıyor. Ankara Mamak'taki Muhabere Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda askerlik yapacak engelliler, askeri üniforma ile tören öncesi Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin'i ve Belediye Başkanı Lokman Özden'i makamında ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Kurum Müdürü ve aileleriyle birlikte ziyarete gelen engelli askerleri makamında Başkan Özden karşıladı. Bir süre engellilerle ve aileleriyle sohbet eden Başkan Özden, kendisine çiçek takdim eden engelli Murat Erdoğan'a asker maketi hediye etti.

Her bireyin bir engelli adayı olduğunu anlatan Başkan Özden, 'Elbette engelli bir çocuğu yetiştirmenin zorlukları var, ama buda Allahın takdiri. Yani Allahtan geldi diye sabredeceğiz. Sizlerde bunu yapıyorsunuz, Allah kolaylıklar versin, Allah yardım etsin. Son günlerdeki düzenlemelerle, hükümetimizde engelli çocukların bakımı, eğitimi konusunda ailelerin yükünü bir nebzede olsa hafifletti. Allah devletimize zeval vermesin diyorum. Öğretmenlerimize de Allah kolaylık versin. Hem aileler hem de öğretmenleri çok büyük fedakarlık yapıyorlar. Şu da bir gerçektir ki her bireyde bir engelli adayıdır. Kaza geçirip yatağa bağımlı yaşayan insanlarımız var' dedi.

Yapılan etkinliğin çok önemli bir etkinlik olduğunu söyleyen Başkan Özden, kendilerinin de bu tür etkinliklere her türlü destek vermeye her zaman hazır olduklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Milli Savunma Bakanlı tarafından her yıl organize edilen askere gidemeyenler için bir günlük askerliğe, bu yıl ilçeden 6 engellinin götürüleceğini söyleyen Okul Müdürü Meryem Gündoğdu, yapılan etkinlik için çocukların sevincini hem aileleriyle hem de kaymakam ve belediye başkanı ile paylaşmak amacıyla ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirtti. Her erkeğin bir askerlik hatırası olduğunu anlatan Gündoğdu, 'Yapılan bu ziyaretlerde öğrencilerimiz giydikleri üniformalarla kaymakamla, belediye başkanıyla bu günü ölümsüzleştirmek için hatıra fotoğrafları çektirdi'dedi.

Başkan Özden ile ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çektiren Kenan Babayiğit, Murat Erdoğan, Sadullah Gölyeri, Engin Kılıç, İlker Yıldız ve Hasan Şen, daha sonra minibüsle ilçe turu attı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: