Çubuk’ta Göletlere 21 Bin Balık Bırakıldı

Ankara’nın Çubuk ilçesinde bulunan 7 adet gölete toplam 21 bin adet balık yavrusu bırakıldı. Yetkililer,...

Ankara’nın Çubuk ilçesinde bulunan 7 adet gölete toplam 21 bin adet balık yavrusu bırakıldı. Yetkililer, vatandaşların balık yavrularına karşı duyarlı olması ve avlanma sezonu dışında avlanılmaması uyarısında bulundu.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nde üretilen Aynalı Sazan balığı yavruları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca yürütülen ‘2013 Yılı Balıklandırma Programı’ çerçevesinde, Çubuk genelinde bulunan 7 adet gölete toplam 21 bin adet bırakıldı. Balık bırakma çalışmasıyla ilgili bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cengiz Akbayrak, yapılan balıklandırma faaliyetiyle göletlerin balık yönünden popülasyon artışının sağlanmasının ve göletlerin su ürünleri potansiyeli açısından zenginleştirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Vatandaşların gerek balıklandırılan göllerde ve gerekse diğer sularda, av yasaklarına uyması, sürdürülebilir su ürünleri açısından büyük önem arz ettiğini kaydeden Akbayrak, ’’Her göletimize 3 bin adet yavru aynalı sazan balığı salıyoruz. İlçemizde bu şekilde 7 göletimize balık bırakılmış olacak. Bunlar Susuz, Dalyasan, Yukarı Çavundur, Evci, Uluağaç, Yıldırım Aydoğan ve Yıldırım Elören göletleridir. Biz vatandaşlarımızdan bu balıklarımıza karşı duyarlı olmalarını, avlanma sezonu dışında avlanmamalarını istiyoruz. Bu balıklar altı aylık sürede kendilerini edepte ediyorlar. Bu esnada balıklara zarar vermemeleri ve gereksiz avlanma yapmamaları gerekmektedir. Özellikle de ağ ve patlayıcı madde kesinlikle atmamaları gerekir’’ dedi.

Yapılan çalışmanın ilçe için önemine değinen Çubuk Avcılar ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Ayhan Şahan, av yasaklarına uymayan hiçbir avcıya müsaade etmeyeceklerini söyleyerek, tüm vatandaşların da bu konuda duyarlı olmalarını ve şikayet mekanizmasını çalıştırmalarını istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: