Çubuk'ta Hıdrellez Pikniği

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Bahar Şenliği'ne ilgi yoğun oldu.Çubuk Belediyesi...

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Bahar Şenliği'ne ilgi yoğun oldu.

Çubuk Belediyesi tarafından Hıdır ile İlyas Peygamberin buluştuğu gün ve yaz mevsiminin gelişini karşılamak amacıyla düzenlenen Hıdrellez Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Kadınların tanışıp kaynaşmasına yönelik düzenlen programda hanımlar, evlerinde yaptıkları hamur ve el işi ürünlerinin yanında belediye tarafından dağıtılan döner ve ayranla piknik yaptı. Şenliğe katılan kadınlar popüler şarkılar eşliğinde oyun oynayarak halay çekti. Zaman zaman duygu dolu anların yaşandığı, zaman zaman da halayların çekilip, dansların edildiği piknikte, etkinliğe katılan yüzlerce vatandaş yaz mevsiminin gelişini doyasıya yaşadı. Pikniğe katılan Çubuklulardan bazıları çocukları ve komşularıyla ip atlarken, bazıları da düzenlenen yarışmalara katıldı.

Reklam
Reklam

Şenliğe katılan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve eşi Ayten Özden, vatandaşların Hıdırellezini kutlayarak, vatandaşların istek ve taleplerini de dinledi. Kadınlar arasında hoş sohbetlerin yapılarak dostlukların pekiştiği şenlik alanını ziyaret eden Başkan Özden, Hıdrellezin Çubuk'ta bayram havasında kutlandığını söyledi. Belediye tarafından düzenlenen ‘Bahara Merhaba’ etkinliğine çok sayıda kadının katıldığını kaydeden Başkan Özden, “600 hanım kardeşimin katıldığı Hıdrellez etkinliğinde binlerce yavrumuz var. Anneler ve çocukları bugün ilçemizde doyasıya eğleniyorlar. Çubuk 2 Barajı çok güzel, canlı ve dinamik kardeşlerimizi misafir ediyor. Gerçekten her taraf cıvıl cıvıl burada bayram havası var” şeklinde konuştu.

Hıdrellez’in Çubuk'ta başka kutlandığını söyleyen Özden, “Eğlenceleriyle, yarışmalarıyla herkes gönlünce eğleniyor. Ben bu duygu ve düşüncelerle gelen misafirlerimizin Hıdrellez'ini kutluyorum. Ülkemizin barış, sağlık ve mutluluk içerisinde inşallah güzel yarınlara hazırlandığını görüyoruz. Her şey ülkemizin güzelliği için ben herkese iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: