Çubuk'ta kesimhaneler dezenfekte ediliyor

Ankara'nın Çubuk ilçesinde belediye, Kurban Bayramı öncesinde kesimhane, cami, mescitleri gribal enfeksiyonlara karşı dezenfekte ediyor....

Ankara'nın Çubuk ilçesinde belediye, Kurban Bayramı öncesinde kesimhane, cami, mescitleri gribal enfeksiyonlara karşı dezenfekte ediyor.
Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde bulunan cami, mescit ve kesimhaneleri gribal enfeksiyonlara karşı ilaçlıyor. Ekipler, ilçede mevsimsel gribal enfeksiyonlara karşı önlem amacıyla şehir merkezindeki cami, mescit ve kurban satış ve kesim yerlerini ilaçlama çalışması başlattı.
Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yaptığı açıklamada, ilçede gribal hastalıkların ortaya çıkmaması için gerekli dezenfeksiyon ve temizlik çalışmalarına başladıklarını söyledi. Özden, okullarda tamamlanan çalışmanın ardından cami, mescit ve kurban satışı ve kesimi yapılan yerlerde aynı çalışmayı yürüttüklerini belirtti.
Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerinin hastalıkların yayılabileceği özellikle bayramda insanların toplu bulunduğu cami, kurban satış ve kesim yerleri ile lokaller gibi mekanlarda dezenfekte çalışması yürüttüğünü kaydeden Başkan Özden, "Geçmiş yıllarda olduğu gibi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tüm okul, cami gibi insanların birlikte bulundukları, yaşadıkları alanları dezenfekte etmekte, olası hastalık virüslerine karşı yaşama alanlarında önlem almaktadırlar." dedi.
Dezenfekte çalışmalarının mevsimsel gripler, domuz gribi, verem, kuş gribi, salmonella, gibi hastalıkları yapan tüm mantar, spor gibi mikro organizmaları da etkisiz hale getirmekte olduğunu ifade eden Başkan Özden, "Sağlık Hizmetleri Müdürlüğümüz tüm okul, cami, kurban satış ve kesim yerleri gibi insanların birlikte bulundukları, yaşadıkları alanları dezenfekte ediyor. Hemşehrilerimiz müsterih olsunlar. Biz Belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz." diye konuştu.
Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu ise, hayvancılığın ve tarımın yoğun olduğu ilçelerinde ilaçlama konusunda kendilerine destek veren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı'na teşekkür etti.
Topçu, ilaçlanan yerlere, "Çubuk Belediyesi tarafından hijyeni sağlanmıştır" yazılı levha da asıldığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz