Çubuk’ta 'kutlu Doğum Haftası' Etkinlikleri

ANKARA (İHA) – Ankara Çubuk’ta 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri başladı.Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür...

ANKARA (İHA) – Ankara Çubuk’ta 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri başladı.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan törenler Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Daire amirleri, Siyasi Partilerin ve Sivil Toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Hafız Hasan Mutlu Hoca tarafından okunan Kur-anı Kerim ile davam etti.

Reklam
Reklam

Törenin açılış konuşmasını yapan Çubuk Müftüsü Bilal Kara, Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin 1442. yılındaki kutlamaları ‘Hz. Peygamber ve İnsan Onuru’ temasının işleneceğini söyledi. Diyanet İşleri tarafından 23 yıldır kutlanan Kutlu Doğum Haftası’nın Çubuk’ta bir dizi etkinliklerle kutlanacağını hatırlatan Kara, “Hz. Peygamberin doğumunun sadece Müslümanlara değil, tüm insanlık alemine ışık olmuştur. Peygamberimiz, insana onurlu olmayı, adetli olmayı, doğru olmayı insan onur ve şerefine uygun olarak yaşamayı hem kendine, hem de başkalarına saygılı olmayı öğretmiştir” dedi.

Daha sonra konuşan Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, hafta boyunca düzenlenecek programları hazırlayanlara ve destek olanlara ayrı ayrı teşekkür etti. İlçenin Peygamber sevdalısı bir ilçe olduğunu ve düzenlenen tüm etkinliklere binlerce insanın katıldığını gördüğünü vurgulayan Kaymakam Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

“Günümüzde birçok sorunun çözümünde Hz. Peygamberin mesajlarına bakmanın yeterli olacağına inanıyorum. Hz. Peygamber gelmeden öncesine baktığımızda adalet yoktu, kölelik vardı, zulüm vardı, gözyaşı vardı, güçlünün güçsüzü ezdiği bir düzen vardı. O geldikten sonra tüm bu adaletsiz düzen yok oldu. Günümüz dünyasında da zaman zaman sorunlar yaşanmaktadır. İşte bu sorunların çözümünde alemlere rahmet olarak gelen Hz. Peygamberin hayatının örnek alındığında sorunların çözüleceğine inanıyorum.”

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arif Demir ve öğrencileri tarafından hazırlanan konser ve semazen gösterisi sergilendi.

Programın ardından müftülük personeli, başta protokol olmak üzere toplantıya katılanlara gül verirken çocuklara ise balan dağıtıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz