Çubuk'ta Mesire Alanları ve Parklar ilaçlanıyor

Çubuk Belediyesi, tatilcilerin zararlı haşerelerin ve özellikle kene ısırmasına maruz kalmaması için mesire alanları, parklar ve derelerde ilaçlama çalışması başlattı.

Çubuk Belediyesi, tatilcilerin zararlı haşerelerin ve özellikle kene ısırmasına maruz kalmaması için mesire alanları, parklar ve derelerde ilaçlama çalışması başlattı.

Çubuk Belediyesi, ilçede kene görülmemesine karşın tedbir amacıyla ilaçlama yapıyor.

Sağlık İşleri Müdürlüğü, yaz ayı ile birlikte artış gösterebilecek kene ısırmalarına ilçe halkının maruz kalmaması amacıyla ilaçlama çalışması başlattı.

Kenelerin bulaştırabilecekleri hastalıkları engellemek amacıyla mesire alanları, parklar, dereler ve su birikintilerinin olduğu alanlar ilaçlanıyor.

Reklam
Reklam

İlaçlama çalışmalarını Şubat ayında başlattıklarını ve o günden bu güne türlerine göre çeşitli ilaçlama çalışmalarını yapmaya devam ettiklerini hatırlatan Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, "Yıllar itibarıyla keneyle mücadelelerimiz devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ilk uygulamamalarımızı yaptık ve o günden bu tarafa devam ediyoruz. Uygulamamalarımızı halkımızın mesire alanı olarak kullandığı Karagöl, Çubuk-2 Barajı ile parklarımızda yapmış bulunuyoruz. Bu çalışmalarımızı 15 günde bir periyodik olarak yapacağız. Bu güne kadar bir sıkıntı yaşamadık, temennimiz bundan sonra da yaşamamaktır" dedi.

-Belediye Başkanı Özden-

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, görülmemesine rağmen tedbir amacıyla mesire alanlarda, derelerde kene ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlattıklarını söyledi.

Başkan Özden, vatandaşların kendilerine bağlı mesire alanlarında hafta sonları pikniklerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için oluşturdukları bir ekiple kene ve diğer haşerelere karşı mücadele edeceklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Mesire alanların yanı sıra kanalizasyonlar, su birikintileri ve derelerin ilaçlandığını anlatan Başkan Özden, şöyle konuştu:

"İlaçlamayı mesire alanlarında insanların bulunmadığı bir ortamda gerçekleştiriyoruz. Dünya Sağlık Örgütü'nün onayladığı ilaçlar kullanılıyor. Bu ilaçlar insan sağlığına zarar vermiyor. Şu ana kadar mesire alanlarımızda kene vakasına rastlanmadı. Biz, tedbir amacıyla ilaçlama yapıyoruz. Uzman ekiplerimizin denetiminde gündüz larva, gece de uçkun sivrisineklere karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyoruz.

İlçe genelinde mesire yerlerini ve parkları kapsayan çalışmalar çerçevesinde gerçekleştirilen ilaçlamalarda, diğer canlılara zarar vermeden zararlı popülasyonunun normal seviyelerde tutulması hedefleniyor."

Başkan Özden, tüm bu çalışmalarda kendilerine destek olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ekibine de teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: