Çubuk'ta mesire alanları ve parklar ilaçlanıyor

Ankara'da Çubuk Belediyesi, tatilcilerin zararlı haşerelerin ve özellikle kene ısırmasına maruz kalmaması için mesire alanları,...

Ankara'da Çubuk Belediyesi, tatilcilerin zararlı haşerelerin ve özellikle kene ısırmasına maruz kalmaması için mesire alanları, parklar ve derelerde ilaçlama çalışması başlattı.

Çubuk Belediyesi, ilçede kene görülmemesine karşın tedbir amacıyla ilaçlama yapıyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü, yaz ayı ile birlikte artış gösterebilecek kene ısırmalarına ilçe halkının maruz kalmaması amacıyla ilaçlama çalışması başlattı.

Kenelerin bulaştırabilecekleri hastalıkları engellemek amacıyla mesire alanları, parklar, dereler ve su birikintilerinin olduğu alanlar ilaçlanıyor.

Reklam
Reklam

İlaçlama çalışmalarını şubat ayında başlattıklarını ve o günden bu güne türlerine göre çeşitli ilaçlama çalışmalarını yapmaya devam ettiklerini hatırlatan Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, "Yıllar itibarıyla keneyle mücadelelerimiz devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ilk uygulamalarımızı yaptık ve o günden bu tarafa devam ediyoruz. Uygulamalarımızı halkımızın mesire alanı olarak kullandığı Karagöl, Çubuk 2 Barajı ile parklarımızda yapmış bulunuyoruz. Bu çalışmalarımızı 15 günde bir periyodik olarak yapacağız. Bu güne kadar bir sıkıntı yaşamadık, temennimiz bundan sonra da yaşamamaktır." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz