Çubuk’ta Vişne Hasadı Başladı

ANAKARA (AA) - Ankara’nın Çubuk ilçesinde hasadına başlanan vişnenin alım fiyatının yüksek olması üreticinin yüzünü güldürdü.

Ankara’nın Çubuk ilçesinde hasadına başlanan vişnenin alım fiyatının yüksek olması üreticinin yüzünü güldürdü. Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, geçen yıla göre fiyatı ortalama iki kat artan vişnede bu yıl rekoltenin de yüksek olduğunu belirtti. Çubuk’un Türkiye’nin vişne deposu olduğunu söyleyen Gülle, ilçede bu yıl vişne rekoltesinde geçen seneye göre yüzde 15 artış olmasını beklediklerini ifade ederek, "İlçemizde 550 bin vişne ağacı var. Geçen yıl 8 bin 250 ton vişne üretildi. Bu yıl ise bu rakamın 10 bin tonun üzerinde olmasını bekliyoruz. Vişne, kalitesine göre 1,75 ile 2,5 lira arasında alıcı bulmaktadır" dedi. Gülle, vişne hasadının yüksek rakımlı yerlerde yaklaşık bir ay süreceğini sözlerine ekledi. İlçede 20 senedir vişne yetiştirdiğini belirten Sıtkı Özer de 100 adet vişne ağacından 5 ton vişne beklediğini belirterek, ’’Bu sene Allaha çok şükür verimimiz çok güzel. Fiyatlarımız geçen senelere göre çok iyi’’ şeklinde konuştu. Toptancı Ertan Eser ise, sezonun başı olmasına rağmen ilçeden günde 10 kamyon vişneyi fabrikalara gönderdiklerini ve bunun önümüzdeki günlerde artmasını beklediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: