Çubuk'tan Bosna Hersek'e Gönül Köprüsü

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, "Savaş sonrası yaralarını hala tam olarak saramamış olan Osmanlı'nın bakiyesi...

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, "Savaş sonrası yaralarını hala tam olarak saramamış olan Osmanlı'nın bakiyesi topraklarda gördüğü manzaralar karşısında bölgeye yardım eli uzatmaya karar verdik" dedi.

Çubuklu hayırsever işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 1 TIR yardım malzemesi Bosna Hersek'e gönderildi. Geçtiğimiz ay Bosna Hersek'in Maglaj Belediye Başkanı Prof. Dr. Mehmet Mustabasıc'ın daveti üzerine Maglaj Şehrinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiğini hatırlatan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, savaş sonrası yaralarını hala tam olarak saramamış olan Osmanlı'nın bakiyesi topraklarda gördüğü manzaralar karşısında bölgeye yardım eli uzatmaya karar verdiklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Bosna Hersek'ten geldikten sonra ilçedeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yaptıkları toplantı neticesinde, sivil toplum kuruluşlarının ve hayırsever işadamlarının desteği ile çok kısa bir sürede yardım malzemesi topladıklarını kaydeden Başkan Özden, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz ay yaptığımız ziyarette gördüğümüz bazı manzaralar karşısında duyarsız kalamazdık. Kardeş Şehir ilişkileri kurmak için çalışmalara başladığımız Maglaj Belediyesi bünyesinde öksüz- yetim çocuklara ve yardıma muhtaç ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmek amacıyla kurulan 'Merhamet' isimli sosyal yardım derneğinin faaliyetlerini inceledik. Geçmişte yaşanan o acı savaşın eserleri olan öksüz ve yetim çocuklar ile ihtiyaç sahibi ailelere bizler nasıl yardım yapabiliriz diye düşündük ve Çubuk halklı olarak bu kardeşlerimizin acılarını hafifletmesi için bir çalışma başlattık. Sivil toplum kuruluşlarımızın ve hayırsever işadamlarımızın desteğiyle Bosnalı kardeşlerimiz için bir tır dolusu gıda, giyim, kırtasiye ve benzeri yardım malzemesi hazırlayıp yola çıkardık."

Reklam
Reklam

Özden, gönderilen yardım malzemeleriyle birlikte belediyeden bir yetkili ile birlikte Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Çubuk Muhtarlar Dernek Başkanı Ali Çakır’ın Bosna Hersek’e gittiğini ve orada dağıtım işlerini organize edeceklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: