Ankara Kalkınma Ajansı desteği ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Çubuk Kaymakamlığı ve Çubuk Belediyesi'nin ortaklaşa hazırladığı, Termal Tesis Yatırım Analizi ve Fizibilite Raporu'nun sonucu düzenlenen bir toplantı ile açıklandı.
Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof Dr Metin Doğan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamları katıldı.
Proje sorumlusu Yrd. Doç. Dr. H. Kemal İlter, toplantıda yaptığı konuşmada, sağlık turizmi konusunda yapılacak medikal veya termal amaçlı bir yatırımın büyük fayda sağlayacağını vurgulayarak, "Proje ekibi olarak yaptığımız A, B ve C planlarında da tüm yatırımların yaklaşık 1,5 yılda yüzde 70 doluluk oranıyla yatırım maliyetini karşılayabildiğini ve bu yıldan itibaren de kara geçtiğini ortaya koyduk" dedi.
Raporun açıklanmasının ardından konuşan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ise bölgedeki sondaj alanlarından birini, kamu ortaklığı yatırımı için Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne hibe etmeye hazır olduklarını dile getirdi. Bölgeye yatırım yapmak isteyen tüm girişimcilere kapılarının açık olduğunu ifade eden Özden, bölgedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yatırımcılara destek olacağını vurguladı.
Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, termal kaynakları olan diğer bölgeler gibi kendilerinin de bu imkandan yararlanmak istediklerini, Kızılcahamam'ı örnek göstererek, "Termal yatırım anlamında yanı başımızda bir Kızılcahamam örneği var. Kızılcahamam kendisini tanıtırken havaalanına 1 saat uzaklıkta diyor. Tabi kilometre kısmını vermeden bunu geçiyor. Muhtemelen Kızılcahamam, havaalanına 120 kilometre mesafe uzaklıkta bulunuyor. Yaklaşık 25 kilometre gibi bir mesafe burası. Bizim çok ciddi avantajlarımız var, üniversite bizim için çok ciddi bir avantaj" diye konuştu.
Karşılaşılabilecek mülkiyet problemlerine karşı, yatırımcıların hızlı bir şekilde bölgeye kazandırılması için fedakarlık yapmaya hazır olduklarını belirten Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof Dr Metin Doğan, "Bizim kadastral problemlerimiz yok ve olan problemlerde çözüldü. Büyük bir tesis kurulmak istenirse biz seve seve kampus alanında yatırımcıya yer vermeye hazırız. Sonuçta bu bölgeye katkı verecek bir tesis yapılsın. Orada vereceğimiz 20 dönüm veya 30 dönüm alandan biz imtina etmeyiz" dedi.
Başkan Özden'in teklifine de değinin Doğan, "Biz üniversite olarak bu işin bir tarafında bulunmamız gerekiyor. Ama üniversite çok yeni olduğu için ekonomik kaynaklarının büyük bir kısmını binaların yapımına harcayacak. Başkanımız Sayın Lokman Özden'in bir teklifi oldu. O bölgedeki sondajlardan birini en azından üniversiteye verilmesi gibi, biz bundan memnun oluruz. Fakat süreçler hızlı ilerliyor, bu nedenle hızlı bir şekilde yatırım yapacak potansiyeller oluşturmamız gerekiyor" diye konuştu.
Muhabir: Hüseyin Yiğiner / Mehmet Yılmaz Atila
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz