Cüce kardeşler engel tanımadı, oylarını kullandı (Özel)

Demokratik hakkını kullanmak üzere Zafer İlköğretim Okulu'na gelen yaklaşık 1 metre boyundaki 2 kardeş, vatandaşlık...

Demokratik hakkını kullanmak üzere Zafer İlköğretim Okulu'na gelen yaklaşık 1 metre boyundaki 2 kardeş, vatandaşlık örneği sergiledi.
Karaelmas Mahallesi'nde oturan Muharrem (28) ve Hatice (34) kardeşler ile anne Halime Danış(59), seçimlerde oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulundu. 1 metre 14 santim boyundaki Muharrem Danış, “Bu şekilde gelmemiz zor oluyor, ama bu bizim temel vatandaşlık görevlerimizden. Allah razı olsun, komşular arabalarıyla bizi getiriyorlar. Ben 18 yaşından bu yana oy kullanıyorum.” dedi.
Yaklaşık 1 metre boyundaki kardeşi Hatice Danış ise “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak herkese tavsiye ediyorum. Lütfen herkes seçme görevini yerine getirsin.” çağrısında bulundu.
4 çocuk annesi Halime Danış da çocuklarından ikisinin engelli olmasına rağmen oy kullanma görevini hiç aksatmadan yerine getirdiklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

EN KÜÇÜK SEÇMEN
Oyunu kullanmak üzere Karaelmas ilköğretim Okulu’nun bahçesini dolduran vatandaşlar, bayram havasında bir seçim ortamı geçirdiklerini belirtti. Bunlardan Burcu-İsmail Sevindik çiftinin 9 aylık bebeğiyle seçime katılması espri konusu oldu. Genç çift, “Bu seçimin en küçük seçmeni bizim kızımız Ecenur.” diye konuştu.

“BİZDEN GEÇTİ AMA ÇOCUKLARIMIZ İÇİN SANDIK ÇOK ÖNEMLİ”
Öte yandan ilerlemiş yaşına rağmen yakınlarının yardımıyla sandığa koşan Süleyman Çakır(85), “Oy kullanmak sizin için neden önemli?” şeklindeki soruya şu cevabı verdi: “Çocuklarımızın ve kendimizin geleceği için oy kullanmak lazım. Gerçi benden geçti, ama bizden sonra gelecek nesillerin rahat etmesi için geldim.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz