Cüce Keçiler 7 Yavru Doğurdu

Kumluca Belediyesine ait Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesinde bulunan dört cüce keçi, 3'ü erkek 7 yavru dünyaya getirdi.

Kumluca Belediyesine ait Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesinde bulunan dört cüce keçi, 3'ü erkek 7 yavru dünyaya getirdi.

Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı ve veteriner hekim Süleyman Falay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanat bahçesinde bulunan cüce keçilerden dördünün 3'ü erkek 7 yavru dünyaya getirdiklerini söyledi.

Yavru cüce keçilerle birlikte hayvanat bahçesinde bulunan cüce keçi sayısının 20'ye yükseldiğini ifade eden Falay, doğum bekleyen iki cüce keçi daha olduğunu kaydetti. Yeni doğan yavruların sağlıklarının yerinde olduğunu bildiren Falay, birkaç gün sonra yavruların diğer cüce keçilerle birlikte barınaklarına bırakılacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Hayvanat bahçesinde kanatlılarla birlikte 45'e yakın türde 600'ün üzerinde hayvan bulunduğunu kaydeden Falay, "Hayvanat bahçemizde hayvan sayımızı her geçen gün farklılaştırarak artırıyoruz. Antalya'nın batısında bu kadar kapsamlı tek hayvanat bahçesi ilçemizde bulunuyor. Bu da hem bizi hem de yöre halkımızı memnun ediyor, hayvanat bahçemizi vatandaşların ziyaretinden memnunuz. Şu anda yarı yıl tatili olması dolayısıyla özellikle çocuklar büyük ilgi gösteriyorlar" dedi.

Muhabir: Mehmet Çakmak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: