CÜ'de Karşıt Görüşlü Öğrenciler Arasında Kavga

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesinde (CÜ) karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgaya müdahale eden bir özel güvenlik görevlisi ile 4 polis yaralandı.

Cumhuriyet Üniversitesinde bacağından bıçaklandı, 4 polis ise aldıkları darbe sonucu yaralandı. Yaralılar, CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Kavganın ardından üniversite yerleşkesine aralarında çevik kuvvet ekiplerinin de bulunduğu çok sayıda polis sevk edildi. Edebiyat Fakültesi arkasındaki ağaçlık alanda ekiplerce yapılan aramada, bıçak ve bazı kesici aletler ele geçirildi. Kavgaya karıştığı tespit edilen bazı öğrencilerin gözaltına alındığı bildirildi. Bu arada, kampüste birçok noktada güvenlik önlemi alan polis ekipleri, şüpheli gördükleri kişilerin kimliğini kontrol edip, üst aramasını yaptı. Kampüsün giriş-çıkışlarında durdurulan toplu taşıma araçlarında da ekiplerce arama yapıldı. CÜ yerleşkesinde 11 Kasım Pazartesi günü çıkan kavgada, 3 öğrenci ve 1 polis memuru yaralanmıştı. Kavgaya karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan 9 öğrenciden 4'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, 5'i ise savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: