Cü’de Migren Hastalarına Ücretsiz Botoks Tedavisi

Kronik migren ve baş ağrısı şikayeti ile Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma...

Kronik migren ve baş ağrısı şikayeti ile Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniğine gelen hastalar burada ücretsiz olarak uygulanan Botoks tedavisi ile hastalığın etkilerinden kurtulabiliyor.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Bolayır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 10 yıldır uyguladıkları yöntem sonucunda kronik migrenli hastalarda kullandıkları botoksun 3 aylık sürelerle tekrarlanan enjeksiyonlarıyla migren ataklarının şiddetinin ve sıklığının ilk senastan itibaren Yüzde 40-50 oranında azaldığını belirtti.

Reklam
Reklam

Migren'in 20-40 yaş arası kadınlarda sık görüldüğünü dile getiren Prof. Dr. Ertuğrul Bolayır, "Migrenin özellikle zonklayıcı genelde yarım baş ağrısı, ışığa, sese ve kokuya karşı bir duyarlılık söz konusu ve genellikle bayanlarda görülmektedir. Migrenin tanısını bir MR görüntülemeden ziyade hastanın anemizel bilgileri çok önemlidir. Biraz önce ifade ettiğim gibi zonklayıcı olması, genelde tek taraflı şakaklarda başlayan, bulantı kusmanın eşlik ettiği bir baş ağrısı. En az 4 saat, en fazla 72 saat süren bir baş ağrısı türü. Akut migren tedavisinde normal bildiğimiz ağrı kesiciler verebileceğimiz gibi ay da birkaç ataktan fazla geçirildiğinde profülaksi dediğimiz yani uzun zaman süren tedavi rejimine sokuyoruz hastayı. Fakat bazı hasta grupları çok ilaca bağlı olarakta kronik bir baş ağrısı dönemine girebilirler. Tüm ilaçları almalarına rağmen de ayda 15 günden fazla bir ağrı periyoduna da girebilirler. İşte bu tip formlar kronik baş ağrısı ve primer tip baş ağrısı içinde geçerlidir. Yine gerilme tipi baş ağrısı da en sık görülen bir baş ağrısı türü olup sıkıştırıcı tarzdır. Bayanlarda hakimdir. Kafanın komple etrafında bir sıkıştırma tarzındadır. Işığa, sese veya kokuya karşı bir hassasiyet söz konusu değil. Genelde mental stres faktörü vardır. Anti depresanlar düşünülerek bir tedavi verilmektedir " dedi.

Reklam
Reklam

100'ün üzerinde migren hastasını tedavi ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Bolayır, "Botoks ilacının dozu kas hastalarına belli bir miktarda uygulanıyor. Açılan dozu 8 saat içinde kullanmanız gerekiyor. Yoksa bir şekilde imha etmek zorundasınız. Biz imha etmiyoruz 8 saat içinde distoni hastalarına uygulayacağımız preparatın dışında kalan preparatı kronik migren ve kronik gerilim tipi baş ağrılarına uyguluyoruz. Bu ücretsiz bir hizmettir. Departmanımız 10 yıldır halka verdiği bir hizmetti. Bu şekilde kronik migren ve kronik gerilme gibi rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Bizim bu 10 yıllık bilgi birikimimiz ve tecrübemizin Yüzde 50 oranında bir başarı elde ettiğimiz göstermekte. Dünya genelinde yapılan çalışmalarda da Yüzde 50’ye yakın bir başarı oranı vardır. Başarıyı nasıl sağlıyor migrende ki şiddeti ve sıklığını azaltarak. Bunun için birkaç seans yapmak lazım. Yaklaşık 2-3 ay geçmesi lazım toksinin yan etkilerinin olmaması için ve bu seansların peşine migrende ve sıklıkta bir azalma oluyor ki bu da hastalarda büyük bir memnuniyete yol açıyor " dedi.

Reklam
Reklam

15 yıldır kronik migrenden muzdarip olan 46 yaşındaki Atilla Dinçer, "Geceleri çok şiddetli baş ağrım oluyordu. Kriz geldiğinde başımı kollarımın arasına alıp sıkıyordum ama nafile ağrı geçmiyordu. Cumhuriyet Üniversitesi'nde botoks ile migrenin tedavisinin yapıldığını söylediler. 3 ay önce ilk seans uygulandı ve ağrılarımın sıklığı ve şiddeti azaldı. Ara sıra baş ağrım oluyor ancak dayanılmayacak kadar şiddetli değil " ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: