Çü'de 'yüksek Lisans Ve Doktora' Mezuniyet Töreni

Çukurova Üniversitesi Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitüsü mezunları için Mithat Özsan Amfisi’nde diploma töreni...

Çukurova Üniversitesi Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitüsü mezunları için Mithat Özsan Amfisi’nde diploma töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından enstitüler adına konuşan Sağlık Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Halil Kasap, mezun olan öğrencilere hazırladıkları tez konularını herhangi bir bilimsel yayına dönüşmeden bir köşede atıl duruma bırakmamaları gerektiğini söyleyerek, "Enstitü kurallarında hemen hemen her tez önerisi araştırma projesine dönüştürüldükten sonra, üniversitemiz bilimsel araştırmalar birimince bekletilmeksizin desteklenerek finanse edilmektedir. Her ne kadar bu finansal desteğin miktarı eleştiri konusu olsa da böyle bir destek olmaksızın hiçbir tez konusunun tamamlanması da mümkün değildir. Bu yıl projeye destek miktarının biraz daha arttırılmış olması ayrıca memnuniyet vericidir. Diğer taraftan büyük emek mahsulü olan tezlerimizin pek çoğu, herhangi bir bilimsel yayına dönüşmeden bir köşede atıl halde kalmaktadır. Bu üzücü bir durumdur. Mezun arkadaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermesini rica ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Öğrenciler adına konuşan Sağlık Bilimler Enstitüsü Ağız, Diş ve Çene Radyoloji Bölümü mezunu Dr. Burcu Evlice ise zorlu bir süreci başarıyla tamamlamanın gururu, mutluluğu ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Nitelikli eğitim öğretim faaliyetleri, değişime ve gelişime açık güçlü öğretim eleman kadrosu, eşsiz fiziki yapılanması, sosyal ve kültürel olanakları ve yapılan bir çok bilimsel araştırma ile üniversitemiz Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri arasında yerini almıştır. Doktora sonrasında da üniversitemiz bünyesinde mesleğimi icra edeceğim ve akademik faaliyetlerimi sürdüreceğim için ayrıca mutlu ve gururluyum" diye konuştu.

Daha sonra öğrencilere diplomalar verildi. Diploma dağıtımının ardından doktora yemini edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: