ÇÜ’den İŞKAD’a akademik destek

İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, girişimci kadın sayısını artırmak için ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’dan destek aldı

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Yönetim Kurulu Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı ziyaret ederek İŞKAD-ÇÜ işbirliğinin adımını attılar. İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen’in işbirliği teklifine olumlu yanıt veren Rektör Prof. Dr. Kibar, ÇÜ’nün bundan sonra sivil toplum örgütlerine artık daha fazla destek vereceğini söyledi.

İŞKAD Başkanı Av. Türkmen ve yönetim kurulu üyeleri ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Kibar’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Kibar’ın eşi Filiz Kibar’ın da hazır bulunduğu ziyaret oldukça samimi bir ortamda gerçekleşti.

İŞKAD’ın faaliyetleri hakkında bilgiler veren Av.Türkmen, kadın girişimci oranının sadece yüzde 6 olduğunun altını çizerek, Türkiye’nin ekonomik bir ivme kazanması için bu oranın artırılması gerektiğini ifade etti.

İŞKAD olarak bu doğrultuda “Kızlarımız Girişimci Olsun” adıyla başlattıkları projenin detaylarını aktaran Av. Türkmen, okullarda kız öğrencilere girişimciliği rol modellerle anlattıklarını kaydetti.

Kız öğrencilerin çoğunluğunun girişimciliğin ne olduğunu bilmediğine dikkati çeken Av. Türkmen, Adana genelindeki liselerde “Girişimcilik Yarışması” düzenleyerek girişimciliği teşvik edeceklerini de vurguladı.

Seçmeli olan “girişimcilik” dersini kimsenin seçmemesi nedeniyle dersin okutulamadığını belirten Av. Türkmen, okullarda girişimcilik kulüpleri kurulması için çalıştıklarını da aktardı.

Kadınları girişimcilik konusunda yüreklendirmek için İşletme Fakültesi’yle işbirliği yapmak istediklerini dile getiren Av. Türkmen, ÇÜ desteğiyle İŞKAD üyelerine girişimci kadınlara yönelik “liderlik eğitimi” vermek istediklerini söyledi. Av. Türkmen, üniversitenin salonlarını da İŞKAD’ın etkinliklerinde kullanmak istediklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Av. Türkmen’in işbirliği teklifine olumlu yanıt veren Rektör Prof. Dr. Kibar, ÇÜ’nün bundan sonra STÖ’lerle daha fazla işbirliği yapacağının altını çizdi. Prof. Dr. Kibar, üniversitenin salonlarının da STÖ’ler tarafından rahatlıkla kullanılabileceğini vurgulayarak İŞKAD’la birlikte her konuda işbirliğine hazır olduklarını bildirdi.

Ziyarette İŞKAD Başkan yardımcıları Belgin Özçelik ve Sema Soykan, Genel Sekreter Canan Onatça Dolmuş, Yönetim Kurulu Üyesi Ayfer Köni ile İŞKAD üyeleri Kamuran Temel ve Esin Parlak da hazır bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: