Çü’den İşkad’a Akademik Destek

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Elif Doğan Türkmen, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr....

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Elif Doğan Türkmen, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı ziyaret ederek, Türkiye’deki kadın girişimci sayısının arttırılması için ‘ortak’ çalışma teklifinde bulundu.

Adana İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı ziyaret etti.

Burada İŞKAD’ın faaliyetleri hakkında bilgiler veren Türkmen, Türkiye’de kadın girişimci oranının sadece yüzde 6 olduğunun altını çizerek, Türkiye’nin ekonomik bir ivme kazanması için bu oranın artırılması gerektiğini ifade etti. İŞKAD olarak bu doğrultuda “Kızlarımız Girişimci Olsun” adıyla başlattıkları projenin detaylarını aktaran Türkmen, okullarda kız öğrencilere girişimciliği rol modellerle anlattıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Türkmen, kız öğrencilerin çoğunluğunun girişimcilik konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığına dikkat çekerek çekerek, Adana genelindeki liselerde “Girişimcilik Yarışması” düzenleyerek girişimciliği teşvik edeceklerini de vurguladı. Türkmen, “girişimcilik” dersini kimsenin seçmemesi nedeniyle dersin okutulamadığını belirten Türkmen, okullarda girişimcilik kulüpleri kurulması için çalıştıklarını da aktardı.

Türkmen, kadınları girişimcilik konusunda yüreklendirmek için İşletme Fakültesi’yle işbirliği yapmak istediklerini dile getirerek, ÇÜ desteğiyle İŞKAD üyelerine girişimci kadınlara yönelik “liderlik eğitimi” vermek istediklerini söyledi. Türkmen, üniversitenin salonlarını da İŞKAD’ın etkinliklerinde kullanmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Rektör Kibar ise Türkmen’in işbirliği teklifine olumlu yanıt vererek, ÇÜ’nün bundan sonra sivil toplum örgütleriyle daha fazla işbirliği yapacağının altını çizdi. Kibar, üniversitenin salonlarının da sivil toplum örgütleri tarafından rahatlıkla kullanılabileceğini vurgulayarak İŞKAD’la birlikte her konuda işbirliğine hazır olduklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: