Cudi Dağı Eteklerinde Sinema Filmi Çekimleri

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yönetmenliğini berberlik yapan Mesut Bilişik'in yaptığı 'Dermansız Dert' adlı filmi, maddi imkansızlıklar...

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yönetmenliğini berberlik yapan Mesut Bilişik'in yaptığı 'Dermansız Dert' adlı filmi, maddi imkansızlıklar içerisinde Cudi dağı eteklerinde çekiliyor.

Silopi ilçesinde berberlik yapan Mesut Bilişik sineması olmayan ilde film çekiyor. Sanata gönül verdiği için bu işi büyük bir zevkle yaptığını ifade eden Bilişik, Dermansız Dert'in 3.'üncü filmi olduğunu söyledi. Askerlik yaptığı dönemde geceleri koğuşta senaryo yazdığını belirten Bilişik, filmi gerçek hayata uyarlamak için bayağı bir çaba harcadığını dile getirdi. Sineması olmayan kentte maddi imkansızlıklara film çekimlerini sürdürdüğünü ifade eden Bilişik, berberden kalan boş zamanlarında gönüldeşleriyle birlikte Cudi Dağı eteklerinde bulunan Başak köy (Zedga) bölgesinde film çektiklerini söyledi. Filmin son sahne çekimlerinde gerçek mermilerle araç tarama sahnesi gerçekleştirildi. Filme katkı sunmak isteyen ağabey Abdullah Bilişik, aracını film çekimleri için feda etti. Sıkılan gerçek mermilerle araç hurdaya dönerek kullanılamaz hale geldi. Hurdaya çıkartılacak aracın geliri ise yine film masrafları için harcanacak.

Reklam
Reklam

Filmin çekilen son sahnesinin ardından bir açıklamada bulunan yönetmen ve başrol oyuncusu Mesut Bilişik, "Sinemanın olmadığı memlekette film çekiyoruz. Bu benim 3'üncü filmidir. Her ne kadar imkanlarımız olmasa bile kendi imkanlarımız ile bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bir araç tarama sahnemiz vardı, araç bulamadık. Ağabeyim kendisine ait aracı sırf filme destek olsun diye feda etti. Gerekli izinlerimizi alıp güvenliğin sağlanmasının ardından araç tarama sahnemizi gerçekleştirdik. Ağabeyime ait olan araç kullanılamaz hale geldi. Aracı hurdacıya verip, oradan elde edeceğimiz parayı filmin eksiklerini gidermek için kullanacağız. Şırnak'ın terörle değil artık sanatla anılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bilişik, kullandıkları kamera ve diğer malzemeleri ise basın mensuplarından aldıklarını belirtti. Film bir köyde yaşanmış iki gencin aşk hikayesi canlandırılıyor. Birbirini seven iki gencin arasına giren ağa oğlunun zulmüne vermiş olduğu mücadele anlatılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: