Cudi Dağı'nda "Termik Santrale Karşı Piknik" Etkinliği

ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Çevre Platformu'nca, Cudi Dağı eteğinde "Termik santraline karşı piknik- etkinliği düzenlendi.

ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Çevre Platformu'nca, Cudi Dağı eteğinde "Termik santraline karşı piknik- etkinliği düzenlendi.

Şırnak Termik Santrali'nin kurulacağı yer olan Toptepe köyü mevkisinde gerçekleştirilen pikniğe katılan platform üyeleri, çevredeki ağaçlara "Şırnak duman olmasın, termik santral kurulmasın", "İş değil, ölüm vaat ediyorsunuz-, "Termik santral varsa, yaşam yok", -Kömürden vazgeç, güneşi seç- pankartları astı.

Grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Müslüm Tatar, uzun yıllardır yaşanan çatışmalar nedeniyle kırsal gelemediklerini, çözüm süreci sayesinde terk edilmiş köylerine gitmeye başladıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Ancak kurulması planlanan termik santraller nedeniyle büyük tehlikeyle karşı karşıya bulunduklarını savunan Tatar, şöyle konuştu:

"Başlatılmış barış süreciyle terk edilmiş köylerimize gidemediğimiz ovalarımıza ve yaylalarımıza sağlığımız elden gidecek korkusuyla gitmek istemiyoruz. Yıllar boyunca buralarda yatırım yapılmadı, yapılacak yatırımların bizleri zehirleyecek olan yatırımlar, doğamızı baştan sona tahrip edecek yatırımlar olmasını istemiyoruz. Bu güzelim doğamızın yok edilmesine müsaade etmeyelim. Huzurlu ve barışçıl bir yaşamanın olmasa olmazı olan sağlıktır. Siyasal erkin bütün sahiplerinin gerekli önlemleri almasını talep ediyoruz."

Daha sonra etkinliğe katılanlar müzik eşliğinde halay çekti.

Muhabir: Cafer Balık / Özgür Ayaydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: