Çukobirlik markalaşıyor

ADANA (İHA) - Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Çukobirlik) Merkez Yağ Fabrikası'nda, üretim ve hizmette verimlilik ile kalitenin daha da yükseltilmesi için başlatılan çalışmalar yoğunlaştırıldı. Bu amaçla 18 hafta sürecek TS-EN ISO 9000-2000 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitim Seminerleri'nin ilki dün yapıldı.

Eski Genel Müdürlük Bereket Salonu'nda düzenlenen seminerin açılışında konuşan Çukobirlik Merkez Yağ Fabrikası Müdürü Mahmut Sarımehmetoğlu, birlik yönetim kurulu kararıyla TS-EN ISO 9000-2000 Belgesi almak için TSE'ye müracaat ettiklerini belirterek, "Hedefimiz; hizmet ve kalite çıtasını daha yukarılara taşımak ve marka olmak. Alt yapımız buna uygun. Şu anda çok kaliteli ve sağlıklı üretimimiz var. 18 hafta devam edecek eğitim seminerleri ve yürütülecek çalışmalar sonrasında TSE'den Kalite Yönetim Belgesi alacağımızı ümit ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Merkez Yağ Fabrikası yönetici ve çalışanlarının katıldığı seminerde daha sonra Çukobirlik'teki Toplam Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarını yürüten Ayyıldız Mühendislik ve Danışmanlık firması adına TSE Adana Bölge eski Müdürü Osman Yüce, slayt gösterisi eşliğinde konuyla ilgili önemli bilgiler verdi. "Belgeyi aldım, iş bitti" anlayışının yanlış olduğunu, çünkü TSE'nin denetim mekanizmasını sürekli işlettiğini kaydeden Yüce, "Belgenin alınması önemli. Ancak, personelin kalite yönetim prensiplerini iyi bilmesi ve uygulaması da çok önemli. Seminerlerde bu prensipleri en ince noktasına kadar anlatacağız. 1947'de kurulan ISO, yaptığı standardizasyon çalışmaları sonucu sanayiye, ticarete ve tüketicilere katkı sağlayan uluslararası standart organizasyonudur. TSE, ISO'nun üyesi ve Türkiye'deki tek temsilcisidir. Dolayısıyla çalışmalar sonunda TSE'den alınacak belge, markalaşma konusunda en önemli adım olacaktır" şeklinde konuştu.