Çukobirlik ürün alımlarına hazır

ADANA (İHA) - Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ÇUKOBİRLİK) 2004/2005 kampanya döneminde 150 bin ton kütlü pamuk, 30 bin ton soya fasulyesi alımı hedefliyor.

ÇUKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öztürk, yeni sezonda 38 kooperatifte hizmet verecek 60 kurum eksperinin görev yerlerine gönderilmeleri nedeniyle düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, "Sizler çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Çünkü kurumla üretici arasında köprü vazifesi görüyorsunuz. Yeni yasadan sonra bu kurumlar asli görevi olan kooperatifçilik hizmetlerini en iyi şekilde yerine getirmek durumundadırlar. Bizler bu bilinçle hareket ediyoruz. Sizlerden de buna dikkat etmenizi, görevinizi objektif olarak yerine getirmenizi istiyor ve bekliyoruz" dedi. Öztürk, ekspertizini kayırmacılığa yer vermeden yapan eksperlerin, şikayetlerin azalmasında önemli rol oynayacağını, bu konuda onlara inandıklarını ve güvendiklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Bayar ile Genel Müdür Yardımcıları Ömer Ersinadım ve Halil İbrahim Aykın'ın da hazır bulundukları toplantıda, ÇUKOBİRLİK'in yeni alım dönemine hazır olduğunu söyleyen Genel Müdür Yakup Şahin ise bugüne kadar ürün alımlarında eksperlerden özel talepte bulunmadıklarını ve bulunmayacaklarına dikkat çekti. Şahin, "Başka yerden gelecek haksız baskılara da itibar etmeyin. Üretici ortaklarımıza, ürünün temiz toplanarak getirilmesinin hem kendileri, hem kurum açısından yararını anlatın. Çiftçiyle sağlıklı iletişim kurun. Ekspertizinizi hazırlarken doğruluktan ayrılmayın" dedi.
Daha sonra, dilek ve temennileri dinlenen eksperler, yeni sezonun kuruma, tüm çiftçilerimize, ülke ve bölge ekonomisine hayırlı olması temennisiyle görev yapacakları kooperatiflere uğurlandılar.