Çukobirlik’ten Ayçiçeğine Peşin Ödeme

Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Çukobirlik), kampanya döneminde ortak üreticilerin...

Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Çukobirlik), kampanya döneminde ortak üreticilerin kuruma getireceği ayçiçeğini peşin para ile alacak.

Kurumda alımlarla ilgili hazırlıkların tamamlandığını belirten Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Bal, “Ortaklarımız gönül rahatlığı ile ürünlerini getirip teslim etsinler. Birliğimiz, alacağı ayçiçeği bedellerini peşin ödeyecek” dedi.

Bölgede ayçiçeği hasadına başlandığını, hasattan önce alım yapılacak kooperatiflerde hazırlıkların “Çiftçi memnuniyeti” göz önünde bulundurularak tamamlandığını kaydeden Bal, yaptığı açıklamada; “Bu sezon ayçiçeği ürünü için avans ya da taban fiyat uygulaması olmayacak. Ortaklarımızın emeğinin en iyi şekilde korunması için kuruma getirilecek ayçiçeğinin alım fiyatını, serbest piyasada oluşacak rakamlar üzerinden belirleyecek ve peşin ödeme yapacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Çukobirlik olarak tüm faaliyetlerinin odağında üretici ortağın bulunduğunu, ürün alım politikalarını da çiftçi lehine belirlediklerini kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Bal, yeni sezonun tüm çiftçilerimiz ile ülke tarımı için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz