Çukurca'da askeri birliğe taciz ateşi

Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'ne akşam saatlerinde bir grup PKK'lı tarafından Şarti mevkiinde bulunan askeri birliğe taciz ateşi açıldı.

Askerin hemen karşılık verdiği çatışmanın ardından PKK'lıların bulunduğu bölge, yoğun top atışına tutuldu.

Çukurca-Hakkari Karayolunun 15 kilometresinde bulunan Şorti mevkiinde konuşlandırılan askeri birliğe bugün saat 19.00 sıralarında taciz ateşi açıldı. Bir grup PKK'lı tarafından yapılan taciz ateşine askerler anında karşılık verdi. Karşılıklı çatışma yaklaşık 15 dakika sürdü. Ardından da Hakan Tepe ve Üzümlü Köyü yakınlarında konuşlu askeri birlikterden bölge yoğun top atışına tutuldu. Silah ve top ateşları ilçe merkezinde duyulurken, bölgedeki operasyonların ise sürüyor.

Reklam
Reklam

Öte yandan Şemdinli İlçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlar Köyü yakınlarında, ilçe merkezinden sınır birliklerine doğru giden askeri konvoya, saat 23.30 sıralarında bir grup PKK'lı tarafından saldırı düzenlendi. Uzun namlu silahlarla yapılan saldırıya askerler, anında karşılık verdi. Askerlerle, PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmanın bir süre devam ettiği belirtilirken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Yapılan saldırının ardından ölü ve yaralılıın olup olmadığı konsunda ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Anahtar Kelimeler: