Çukurca'da Avcılık Kursu

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle "Avcı eğitim kursu" açıldı.

HAKKARİ - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle "Avcı eğitim kursu" açıldı. Şehit Bilal Soybilgiç İlköğretim okulunun çok amaçlı salonunda başlatılan kursun ilk dersini veren İl Çevre ve Orman Müdürü Necmettin Yılmaz, kursiyerlere avcılık mevzuatı ile ilgili bilgiler verdi. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından kursiyerlerin sınava tabi tutulacağını ve başarılı olanların avcılık sertifikası almaya hak kazanacağını belirten Yılmaz, "Kursumuzun eğitimleri 42 saat sürecek. Sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimiz kurumumuza müracaat ederek avcılık belgesi alacaklar. Bu kurslarda amaç, doğada kollanma ve korunma dengesi çerçevesinde amacımız bilinçli avcı yetiştirmektir. Eğitimlerin sonunda, avcıları, canlıya, çevreye ve doğaya saygılı bireyler olarak yetiştireceğimize inanıyoruz" dedi. 55 kişinin katıldığı kursta, ekoloji çevre bilim, av silahları, avcılığın tarihi, av ahlakı, av köpekleri, çevre, avcılığın felsefesi ve sağlık bilgileri konularında eğitim verileceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: