Çukurova Havaalanı Genel Koordinatörü Bilgen: "mayıs 2014’te Hizmetteyiz"

Türkiye’nin en büyük ikinci havaalanı olacak olan Çukurova Bölgesel ve Uluslararası Hava Limanının Genel Koordinatörü...

Türkiye’nin en büyük ikinci havaalanı olacak olan Çukurova Bölgesel ve Uluslararası Hava Limanının Genel Koordinatörü Necmi Bilgen, 2014 yılı Mayıs ayında tesisin hizmete gireceğini söyledi.

Çukurova Havaalanı hakkında Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a bilgi veren Genel Koordinatör etüt çalışmalarının tamamlandığını, şantiye tesislerini kurmaya başladıklarını ifade etti.

Başkan Kocamaz’ı makamında ziyaret eden Bilgen, Çukurova Havaalanı’nın bölge ekonomisini canlandıracağını, havaalanının 420.000 Euro’ya mal olacağını kaydetti. Bilgen, “Yüzün üzerinde mühendisle arazi proje çalışmaları çok yoğun bir şekilde Ankara ve İstanbul’da devam ediyor. Alan projeleri çıkmıştı, şimdi tatbikat projeleri yapılıyor, Eylül sonu itibariyle bitecek. Ancak biz projeyi beklemeden başladık. Harita çalışmaları tamamıyla bitti, zeminde etütler bitti, şantiye tesislerini kurması ve imar kazılarını yaptık. Şantiye tesislerini kurma çalışmalarına başladık, 3 tane 120 metreküplük büyük beton santrali kuracağız. Günde 3 bin metreküp beton dökeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Hedeflerinin havaalanını 18 ayda bitirmek olduğunu vurgulayan Bilgen, şunları söyledi:

“Hedefimiz bu işi 2014’ün Mayıs ayında Allah’ın izniyle burayı açmak, şuan ki gidişle aksilik görülmüyor. İdarenin izniyle terminal binasındaki kazıya başladık. İlk beton santrali 5 Eylül itibariyle üretime hazır hale gelecek. 455 bin metrekare kapalı alan yapacağız. Bu havaalanı içerisinde Türkiye’de bir ilk oluyor. 610 bin metrekare alanı serbest bölgeye ayırdık, bunun protokolü imzalandı, bugün, yarın resmi gazete de yayınlanacak. Bu da büyük bir aşama, serbest bölge olması demek buraya büyük bir ekonomik ticari aktivitenin gelmesi demektir. Bu havaalanı Türkiye’nin ikinci büyük hava alanı ama yani bir noktada birinci demek lazım. Çünkü İstanbul hava alanı mevcut hava alanlarının ilavelerle genişletilmesi şeklinde 470.000 metre kareyi bulmuş, oysa biz 418.000 metrekare üzerine kuruluyuz. Bir otoparkın üzerine alışveriş ya da çocuklar için eğlence merkezi düşünüyoruz, yani dolayısıyla bunla beraber nerdeyse İstanbul’u yakaladık ama İstanbul hava alanı gayrimuntazam geliştiği için sıkışıklık oluyor ama bizim hava alanımızın santimetresi planlanıyor. Dolayısıyla çok rahat bir hava alanı olacak. Bölgenin kaderine ben sanıyorum büyük etki yapacak. Bağlantı yolları bizim projemizde değil, hava alanını ‘v‘ şeklinde bir bağlantı yolu ve orta şeridinden de demiryolu geçiyor hem Adana’ya hem Mersin limanına bağlayan bir demiryolu hattı olacak. Bu yatırım 420.000 Euro’yu bulacak bu yatırımın günlük çalışması bile önemli dolayısıyla o yolun yapılması lazım.Sizin yardımınıza tecrübenize her zaman ihtiyacımız var. Öncelikli olarak yöre insanını çalıştıracağız büyük bir iş sahası açılmış olacak arsalar kıymetlenecek.”

Reklam
Reklam

Yerel yönetim olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, her zaman yardıma hazır olduklarını söyledi.

Başkan Kocamaz, Çukurova Bölgesel ve Uluslararası Hava Limanının Tarsus sınırları içerisinde inşa edilmesinden dolayı sadece Tarsus’un değil bölgedeki tüm illerin kalkınacağını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz