Çukurova Havaalanı Projesi

Tarsus'un Kargılı köyüne yapılacak olan Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatını yüklenen Koçoğlu İnşaat Firmasının yetkilileri Tarsus'a geldi.

Tarsus'un Kargılı köyüne yapılacak olan Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatını yüklenen Koçoğlu İnşaat Firmasının yetkilileri Tarsus'a geldi.

Firma temsilcisi inşaat yüksek mühendisi Enver Haydaroğlu, firma yetkililerinden Kemal Muhsinoğlu ve havaalanının şantiye şefi Hasan Bilgin, Kaymakam Orhan Şefik Güldibi'ni ziyaret ederek hazırlıklar hakkında bilgi verdi.

Haydaroğlu, bölgede çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, inşaatın kapalı alanının 420 bin metre kare, kamulaştırılan sahanın ise 8 milyon metre kare olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Havaalanının doğaya uygun yapılacağını, binaların çatılarının ise çimden oluşacağını ve Türkiye'nin en büyük ikinci havaalanı olacağını kaydeden Haydaroğlu, şu anda kredi çalışmalarının devam ettiğini ve harita çalışmalarının tamamlandığını, pistlerin kuzey doğu ve güney batı yönünde olacağını ifade etti.

Çukurova havaalanında serbest bölge de yer alacağını ve Havacılık Meslek Yüksek Okulu kurulması yönünde bir çalışmaları da bulunduğunu vurgulayan Haydaroğlu, "Havaalanını 10 yıl süreyle işleteceğiz. İnşaata Ağustos'ta başlamak istiyoruz" dedi.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çukurova Havaalanı inşaatına biran önce başlanmasını bekliyoruz" dedi.

Havaalanının bölgeye çok önemli katkı sağlayacağını belirten Güldibi, "Tarsus, önümüzdeki süreçte Kazanlı-Tarsus Turizm Bölgesi, Lojistik Köy ve Çukurova havaalanı gibi devasa eserlerle Türkiye'nin çekim merkezi olacaktır. Çukurova havaalanı da bölgemizin ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Nurdan Mısırlıoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: