Çukurova Iş Dünyası Bankaların Tavrına Tepkili

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) Başkanı Ahmet Akkurt, kredilerle ilgili son günlerde...

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) Başkanı Ahmet Akkurt, kredilerle ilgili son günlerde bazı finans kuruluşlarının olumsuz tavır sergilediğini, iş dünyasının buna kayıtsız kalmayacağını söyledi.

Başkan Akkurt, bazı bankaların kredileri geri çağırma, yeni kredi açmama gibi tavırlarının bölge ekonomisinde ağır yaralar açabileceğine dikkat çekti. Suriye pazarındaki kayıpla zor bir döneme giren iş dünyasının, yeni pazar bulma uğraşı verdiği süreçte bankaların menfi tutumunu anlamakta güçlük çektiklerini belirten Akkurt, “Etik dışı uygulamalarla dürüst, köklü firmalarımızın üzerine giden bankaları gerekirse kamuoyuna açıklarız.” dedi. Menfi uygulamaların köklü ve etkin firmalara yapıldığına vurgu yapan Akkurt, yeni teşviklerle tam da yatırım sürecine girildiği dönemde gösterilen bu tavrı talihsizlik olarak değerlendirdiklerini vurguladı.

Reklam
Reklam

DOMİNO ETKİSİ YAPAR

Bankaların olumsuz tavrıyla ilgili; ekonomi yönetimini, bankaları, Bankalar Birliğini ve BBDK’yı yazılı olarak bilgilendirdiklerini açıklayan Başkan Akkurt, “Bankaların son günlerdeki uygulamaları domino etkisiyle bölgemizdeki tüm firmaları çok zor durumda bırakabilir. Bu durumdan bizler kadar finans kesimi de zarar görür. Bankaları sağ duyulu olmaya davet ediyoruz. Bu süreçte pozitif davranan finans kuruluşları da var. Onlara teşekkür ederken yanlış tavır içerisinde olanları kamuoyuna açıklamaktan da kaçınmayız. Tarımdan turizme, sanayiden hizmet sektörüne yükselişe geçmiş bir bölgedeki iş dünyasını zor durumda bırakmak en başta bankalar olmak üzere kimseye kazanç sağlamaz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: