Çukurova'da Kuraklık Endişesi

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Çukurova yöresinde, tarlaları yeterince yağış almayan çiftçiler, toprak altındaki tohumların çürümesinden endişeleniyor.

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Çukurova yöresinde, tarlaları yeterince yağış almayan çiftçiler, toprak altındaki tohumların çürümesinden endişeleniyor. İmamoğlu ve Kozan ilçelerinde, kuraklıktan endişelenen çiftçiler yağmur duasına çıktı. İmamoğlu'nun Ufacıkören köyünde, mezarlıktaki boş alanda muhtarlıkça gerçekleştirilen organizasyona, Kozan ve İmamoğlu ilçelerine bağlı komşu köylerden çok sayıda çiftçi katıldı. Din görevlisi İlyas Topal'ın kıldırdığı namazın ardından İmamoğlu Müftüsü Şaban Çakmak konuşma yaptı. Yağmur duasına, inançları gereği eski elbiselerini giyerek gelen çiftçiler, toprak üzerinde kıldıkları namaz sonrası yağmur bekleyen ürünlerin berekete dönüşmesi için dua etti. Organizasyona katkıda bulunan çiftçilerden Ali Bayar, hava koşullarının mevsim normallerinden farklı seyrettiğini, bölgeye uzun süredir yağış düşmediği için çiftçilerin büyük bir endişe içerisinde olduğunu belirtti. Muhtarlık ve köy büyüklerinin istişaresi sonucu yağmur duasına çıktıklarını ifade eden Bayar, "Allah'a ellerimizi açıp dualarımızı yaptık. Yağmurun bereketiyle gelmesi için birlik ve beraberlik içinde saf tuttuk. Umarım en kısa zamanda dileklerimiz kabul olur" dedi. Daha sonra, yağmur duasına katılanlara kesilen kurbanlarla yapılan yemekten ikram edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: