Çukurova’da Kurban Satış Ve Kesim Yerleri Belirlendi

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, her yıl olduğu gibi bu yılda cadde ve sokak üzerindeki...

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, her yıl olduğu gibi bu yılda cadde ve sokak üzerindeki kurban satışlarına izin vermeyeceklerini belirterek, ilçe sınırları içerisinde 4 ayrı satış yeri, 9 ayrı da kesim alanı belirlendiğini kaydetti.

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Kurban Bayramı öncesi belediye olarak bütün tedbirleri aldıklarını söyledi. İlçe sınırları içinde 4 ayrı satış yeri, 9 ayrı da kesim alanı tespit edildiğini ve bu yerlerde gerekli düzenlemelerin yapıldığını ifade eden Arıkan, özellikle ana cadde ve sokak aralarında kurban kesimlerine izin verilmeyeceğini vurguladı. Kurban kesiminin bir ibadet olduğunu söyleyen Arıkan, “Müstakil evi olanlar ile apartman sakinlerinin kendi bahçelerinde kurbanlarını kesebilir. Belediye olarak ilçemizde 9 ayrı kesim alanı oluşturduk. Vatandaşlarımız bu alanlarda rahat, temiz, hijyenik ve huzur içerisinde kurbanlarını kesebilecek” dedi.

Reklam
Reklam

Arıkan, toplam 57 kasabın görev yapacağı kesim alanlarında 5 veteriner, din görevlisi ve temizlik görevlilerinin hazır bulunacağını da belirtti.

Çukurova İlçesi’nde kurban satış merkezleri şunlar: Metropark Hastanesi yanı (Fuar alanı arasındaki boşluk), Belediye Evleri Mahallesi Çıraklık Eğitim Okulu bitişiği, Beyazevler Mahallesi çamlık karşısı, Seyhan Uygulama Hastanesi yanı.

Çukurova İlçesi’ndeki kurban kesim yerleri ise şöyle oluştu: Toros Kapalı Semt Pazarı, 100. Yıl Semt Pazarı, Toros 2 Semt Pazarı, Güzelyalı Semt Pazarı, Huzurevleri semt pazarı, Beyazevler Miraç Cami karşısı, Kurttepe 1 semt pazarı, Belediye evleri Mahallesi Çıraklık Eğitim Okulu bitişiği ile Metropark Hastanesi yanı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: