Çukurova’da ‘zam Şampiyonu’ Limon Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; 2012 yılı Haziran ayında Adana ve Mersin’i kapsayan ‘TR62’...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; 2012 yılı Haziran ayında Adana ve Mersin’i kapsayan ‘TR62’ bölgesinde ‘zam şampiyonu’ yüzde 43.48’lik artış ile limon oldu. Aynı dönemde en sert düşüş ise yüzde 52.83 ile domateste yaşandı.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), 2012 yılı Haziran ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre Türkiye genelinde yüzde 0.90’lık bir gerilime gösterirken, bu oran ‘TR62 Bölgesi’nde yüzde 1.38 olarak kayıtlara yansıdı. Aynı dönemde Adana ve Mersin’de en yüksek artış gösteren ürün ise yüzde 43.48 ile limon oldu.

Reklam
Reklam

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre limon, aynı zamanda da geride bıraktığımız haziran ayının ‘zam şampiyonu’ da oldu. Limonu, yüzde 17.59’luk artış oranı ile yeşil soğan takip ederken, şehirlerarası otobüs ücretlerinde yüzde 7.61, mısırözü yağında yüzde 2.51, mücevherde de yüzde 2.30’luk bir artışın olduğu kaydedildi.

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü’ne göre 2012 yılı Haziran ayında düşüş gösteren ürünler arasında ilk sırayı yüzde 53.83’lük düşüş ile domates aldı. ‘TR62 Bölgesi’nde söz konusu dönemde taze fasulyedeki düşüşün yüzde 50.09 olarak kayıtlara yansıdığı ifade edilirken, bunu yüzde 9.82 ile LPG dolum ücreti, yüzde 5.26 ile tüpgaz ve yüzde 3.03 ile de şoför eğitim kurs ücretinin takip ettiği dile getirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: