Çukurovalı Turizmciler "çifte Bayram" Yaptı

Çukurova'nın en önemli tatil beldelerinden Erdemli ilçesine bağlı tarihi ve turistik Kızkalesi beldesindeki tatilciler, otellerdeki doluluk oranıyla çifte bayram yaptı.

Çukurova'nın en önemli tatil beldelerinden Erdemli ilçesine bağlı tarihi ve turistik Kızkalesi beldesindeki tatilciler, otellerdeki doluluk oranıyla çifte bayram yaptı.

Kızkalesi Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı nedeniyle turistik otellerin yerli ve yabancı turistlerin gelmesiyle yüzde 65 doluluk oranına ulaştığını belirterek, işletme sahiplerinin bu durumdan memnun kaldığını söyledi.

"Çukurovalı turizmciler olarak çifte bayram yaşadık" diyen Çalışkan, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Özellikle bayramın üçüncü ve dördüncü günleri, hava sıcaklığının da iyi gitmesi sonucu oteller ve sahiller tatilcilerle doldu. Kurban Bayramı'nda otellerimiz yüzde 65 doluluk oranına ulaştı. Bayram süresince yaşadığımız yazdan kalma günler ise sahillerin cıvıl cıvıl tatilcilerle dolmasını sağladı. Denizi, kumsalı, güneşi ve tatilcisiyle Kızkalesi cennetten bir köşe. Kızkalesi'ni bilenler de bu fırsatı kaçırmadı."

Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop ise, beldeye tatile gelen yerli ve yabancı turistlere bölgenin tarihi ve kültürel değerlerini gezdirerek, bilgi sahibi olmalarını sağladıklarını söyledi.

Eskişehir'den Kızkalesi'ne tatile geldiğini belirten emekli öğretmen Mustafa Yoldaş ise, bu mevsimde böyle güzel güneşi görünce kendilerini Kızkalesi sahiline attıklarını ve ailesiyle birlikte tatili en iyi şekilde değerlendirdiklerini belirtti.

Muhabir: Derviş Çömez / Kerem Kocalar / Volkan Kaşık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: