Culıo, Resmen Mersin İdman Yurdu'nda

Galatasaray’dan Mersin İdman Yurdu’na geçici transfer olan Culio’nun transferinde katkıları bulunan Bakan Zafer Çağlayan da...

Galatasaray’dan Mersin İdman Yurdu’na geçici transfer olan Culio’nun transferinde katkıları bulunan Bakan Zafer Çağlayan da Arjantinli futbolcunun Mersin İdman Yurdu'na güç katacağını ifade etti.

Çağlayan, Emmanuel Culio'ya hitaben, “Geçen sene Mersin'e gelmeden evvel Nobre'ye 'Daha Mersin'e gitmeden taraftar seni bağrına bastı' dedim. Sen Arjantinli olup Romanya'da oynadın. Ordu'da forma giydin. Umuyorum Mersin İdman Yurdu'nda da beklentileri en iyi şekilde yerine getireceksin” dedi.

Culio’nun daha Mersin’e gitmeden Mersin İdman Yurdu taraftarları tarafından benimsendiğini söyleyen Bakan Çağlayan, “Mersin İdman Yurdu taraftarı seni sevgi sempati ve iyi futbolunla bekliyorlar. Sen bizim ligimize yabancı değilsin. İyi ve vefalı bir taraftarımız var. Yağmurda kışta güneşte destekleyen, coşkusu azalmayan bir taraftarımız var. Galatasaray’dan da benim dostum Ünal Aysal’ın Culio transferinde katkısı var. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Mersin İdman Yurdu’nun tutkulu taraftarları ile futbola geri döndüğünü dile getiren Bakan Çağlayan, “Mersin İdman Yurdu bu dönem önemli transferler yaptı. Süper kupayı kazanan Galatasaray’ı tebrik ediyorum. Fenerbahçe’yi başarılarından ötürü kutluyorum. Fenerbahçe'yi seven bir Galatasaraylıyım. 2012-2013 sezonu başlıyor. Eskişehir-Akhisar maçı sezonun ilk karşılaşması olacak. Centilmence Fair-play ve kardeşliğin olduğu bir şekilde geçeceğine inanıyorum. Mersin İdman Yurdu'nun en taze taraftarı olarak geçen yıl takımın süper lige çıkmasında onlara manevi katkılarda bulundum. Burada başkana teşekkür ediyorum. Mersin İdman Yurdu'nu sırtlamak kolay değil. Önemli gayretler gösterdiler. Mersin İdman Yurdu, lige çıktığında asansör takım olmayacağını 28 yıllık bir hasretin neticesinde ligin önemli takımlarından olacağını ifade ettik. Geçen sene iyi bir takım olduğunu güçlü bir rakip olduğunu gösterdi. Bu anlamda yönetime futbolculara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

"Sonuna kadar Mersin'in yayında olacağım" diyen Çağlayan, “Mersin Milletvekili ve Ekonomi Bakanı olarak en yeni Mersinli olarak sözlerimi yerine getireceğim. Mersin İdman Yurdu ile alakamız her geçen gün artıyor. Her sorunlarında onların yanındayım. Mersin İdman Yurdu’nun temel bir özelliği var. Mersin İdman Yurdu'nun taraftarı Türkiye mozaiğini oluşturuyor. Türkü, Kürdü, Arabı, Yörüğü, Alevisi, Sünnisi hepimizin dostça kardeşçe yaşadığı bir ülkeyiz. Mersin İdman Yurdu da bu anlamda önemli. Mersin farklılıkların olduğu bir il. Mersin İdman Yurdu da bir katalizör. Bir bağlayıcı. Mersin idman yurdunda tüm etnik gruplar ve inanç grupları temsil ediliyor. Mersin İdman Yurdu'na bağlanmamın altında yatan sebep budur. Mersin İdman Yurdu'nda ayrılık yok. Herkesin bir ve beraber olduğu bir yer. Her kesimin bir araya geleceğinin göstergesidir” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Sporu takip ettiğini ve maçlara büyük oranda gitmek istediğini söyleyen Bakan Çağlayan, “İnşallah biz, Mersin İdman Yurdu’nu bundan böyle Avrupa kupalarına taşıyacağız. Mersin İdman Yurdu Avrupa kupalarında yer alacak. 2013 Akdeniz Oyunları Mersi'nde yapılacak. Antalya'nın ardından ikinci turizm destinasyonu Mersin olacak. Mersin İdman Yurdu da yapımı devam eden modern stadyumda önemli başarılar olacak. Bu transferin Mersin İdman Yurdu ve Culio için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Mersin İdman Yurdu 87 yıl önce kuruldu. Bugünkü kuruluş yıl döneminde böyle bir transfer yapıyor. Ben de tüm arkadaşlarıma ve taraftarlarımı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mersin İdman Yurdu Başkanı Ali Kahramanlı ise, Culio’nun Mersi’nin ve Mersin İdman Yurdu’nun beklediği bir transfer olduğunu dile getirerek, “Sayın Bakan Zafer Çağlayan transfer için çok gayret gösterdi. Bu transfer bakanın Mersin'e hediyesidir. Bakan Mersin'e geldi geleli, Mersin İdman Yurdu için Türkiye için bir şanstır. Kendisine sağlık huzur güç kuvvet diliyoruz. Culio önemli bir transfer. Bize güç katacak önemli bir transfer. Bütün basınımız Culio’yu tanıyor. Deneyimli işini iyi yapan, karakterli ve iyi bir oyuncu. Bu anlamda Mersin’e önemli katkı yapacaktır. Mersin İdman Yurdu’nu iyi yerlere taşımak için elimizden geleni yapacağız ” dedi.

Reklam
Reklam

Bakan Çağlayan, Fenerbahçe'den Özer Hurmacı'nın transferiyle ilgili olarak ise, "Özer için Fenerbahçe ile görüştük. Aziz başkan ve Abdullah Kiğılı tavsiye ettiler. Geçen dönemde de Fenerbahçe’den Mersin İdman Yurdu’nun ihtiyacı olan futbolcular konusunda destek verdiler. Başkan ile parasal kısmı görüştüm. Fenerbahçe’nin bu konuda Mersin İdman Yurdu'na her konuda desteği vermesini talep ettim. Verdiler de. Özer'in menajeri olan Lemi ile ben de görüştüm. Mersin İdman Yurdu'nda olmasının faydalarını kendisine anlattım. Onun top oynamasının, takımda olmasının şart olduğunu belirttim. Futbolu oynarsa akıllarda kalır. Sahada olmazsa unutulur. Zannediyorum Özer’in başka beklentileri, büyük beklentileri var. Onun kendisine abisi olarak büyüğü olarak Ekonomi Bakanı olarak tavsiyem iyi bir futbolcu, Mersin İdman Yurdu'na katkı sunar. Kendisinin de aldığı verdiğinden fazla olur. Nobre’yi Beşiktaş’tan aldık. Demirören'in desteği ile aldık. Mersi'ne gelenin kısmeti açılır. Burada bir kere taraftar desteği var. Burada futbolcu kaybolmaz, öne çıkar. Ligin tüm takımları ile maç yapıyor. Işıldayan demir pas tutmaz. Ben Lemi’ye de aynı şeyleri dedim. Sen eski topçusun. Böyle bir durumda kenarda kalması, kadroya girmemesi sıkıntı olur dedim. Bu futbolcular tarlada yetişmiyor. Özer'in Mersin İdman Yurdu'nda olmasının önemli olacağını söylüyorum. Takımla bütünleşir, ruh verir. Ama o olsa da olmasa da takım devam eder. Burada Özer kaybeder, Mersin değil. Ilımlı, olumlu yaklaşarak kulübün teklifini kabul eder, umarım” ifadelerinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz