Cuma günü dualar şehitler ve Mehmetçik için

Ankara (AA)- Diyanet İşleri Başkanlığı, il ve ilçe müftülüklerine bir yazı göndererek, şehitler ve TSK'nın Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü kara harekatına katılan Mehmetçiğin sağ salim memleketlerine dönmeleri için cuma namazı sonrası dua edilmesini istedi.

Olağanüstü hava ve coğrafi şartlarda cereyan etmekte olan harekata katılan kahraman Mehmetçiklerin, büyük bir cesaret ve vatan sevgisiyle her türlü engeli aşmada Türk milletine gurur verdiği ifade edilen yazıda, şunlar kaydedildi:

"Bu topraklarda yaşayan herkesin minnet duyduğu şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmak dini, milli, ahlaki ve vicdani bir görevdir. Bu sebeple, il ve ilçe müftülerimiz, şehitlerimizin yakınlarını ziyaret ederek, başkanlığımız adına şehit yakınlarına Silahlı Kuvvetler mensuplarına taziyede bulunacaklar. Ayrıca şehitler için mevlid-hatim
merasimi düzenleyeceklerdir.29 Şubat Cuma günü Cuma namazını müteakip Mehmetçiklerimizin sağ salim memleketlerine dönmesi ve aziz şehitlerimizin ruhlarının şad olması için dua edilecektir."

Reklam
Reklam