Cuma namazı çıkışı konsolosluk önünde Suriye protestosu

Suriye’de yaşanan olaylar Cuma namazı çıkışı bir grup Suriyeli tarafından protesto edildi. Nişantaşı’nda bulunan Başkonsolosluk...

Suriye’de yaşanan olaylar Cuma namazı çıkışı bir grup Suriyeli tarafından protesto edildi. Nişantaşı’nda bulunan Başkonsolosluk binası önünde toplanan grup, Arapça ve Türkçe basın açıklaması yaptı. Esad aleyhinde sloganlar atan grup basın açıklamalarının ardından olaysız dağıldı.
Türkiye’de yaşayan bir grup Suriyeli, Teşvikiye Camii’nde Cuma Namazı kıldıktan sonra protesto amacıyla Suriye’nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplandı. Suriye bayrakları taşıyan ve ‘Beşşar Lahey’de yargılansın’ yazılı pankart açan grup, üzerinde ‘Beşşar gidecek özgürlük gelecek’ , ‘Suriye’de yaşanan katliamlar karşısında sessiz kalınmasını tarih asla unutmayacaktır’ yazılı dövizler açtı.
Grup adına bir açıklama yapan Firas Alghannam, aradan geçen 170 güne rağmen Suriye halkının Baas rejiminin zulmüne karşı barışçıl eylemlerini sürdürdüklerini söyledi. Buna rağmen Baas rejiminin öldürmeye devam ettiğini belirten Alghannam, “6 aydır Suriye’de ölen, yaralanan, kaybolan, gözaltında bulunan insan sayısı net olarak bilinmiyor. Esat ve yakın çevresi bu kadar katliam yaptıktan, bu kadar insanı öldürdükten, bu kadar insanı hapse attıktan ve bu kadar işkence ve zulüm yaptıktan sonra uluslararası cinayet mahkemesinde yargılanmalı, hesap vermelidir. Suriye halkı bu acımasız katil ve yardımcılarını Lahey’de görmek istiyor.” şeklinde konuştu.
‘Katil Beşar Suriye’den defol’ , ‘Essed gidecek bu zulüm bitecek’ şeklinde sloganlar atan grup Türkçe ve Arapça yapılan basın açıklamalarının ardından olaysız dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz