Cuma namazında cemaat Afrika’ya yardım için cep telefonlarına sarıldı

Ülke genelinde düzenlenen Afrika’ya yardım kampanyaları kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı'nca başlatılan Afrika’ya Yardım Kampanyası'na destek...

Ülke genelinde düzenlenen Afrika’ya yardım kampanyaları kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı'nca başlatılan Afrika’ya Yardım Kampanyası'na destek veren Yozgat bir ilke imza attı.
Yozgat’ta Yeni TOKİ Cami İmamı Nihat Ersoy, Cuma namazı hutbesinde vaaz verirken cami cemaatinden 3 dakikalık izin isteyerek cep telefonlarından Afrika’ya yardım için mesaj çekmelerini istedi. Bunun üzerine cemaat telefonlarına sarılarak Afrika için mesaj atmaya başladı. Daha sonra Cuma namazına geçildi. Cami çıkışı vatandaşlar cami imamına mesaj hatırlatmasından dolayı teşekkür ederek, "Cuma namazında hocamız hutbede 'Açlık yazıp 5777'ye mesaj atılmasını istemesi üzerine bizlerde cep telefonlarımızdan Afrika’daki yardıma muhtaç insanlar için mesaj yolladık. İyi de oldu. camiden çıksaydık belki unutulurdu. Bu sayede hem mesaj yardımı hem de yine camilerde Afrika için başlatılan yardım kampanyasına destek vermiş olduk." dedi.
Cami İmamı Nihat Ersoy da Afrika’da yardıma muhtaç insanlar için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Sivil Toplum Kuruluşları ve Valilik tarafından başlatılan kampanyalara herkesin destek olması gerektiğini belirterek, "Afrika’da yardıma muhtaç insanların durumu ortada. Biz de bu mübarek ramazanın ve Cuma namazının feyzini, bereketini cemaatimizle paylaşmak istedik. Allah razı olsun hepsi de katkı sağladı. Vatandaşlarımız cumada hutbe esnasında edilen duaların geri çevrilmediği bilinciyle bunu paylaşmak istedik. İnşallah oradaki kardeşlerimizin derdine bir nebze olsun faydası olur. Cuma namazı hutbesinde mesaj atılmasını istememiz ise vatandaşlarımız duygularının, hissiyatının en yüksek olduğu o an olan namaz öncesi atmalarını istedik, çünkü camiden çıkınca başka işlerden dolayı unutulabiliyor, dalgınlık oluyor. Biz de bunun olmaması için cami içerisinde hutbe esnasında yapılmasını istedik. Allah yapılan yardımları kabul etsin." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz