Cuma Namazında ‘kur’an Kursu’ Çağrısı

Adana’da ibadete açık olan, Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu ve Balkanların en büyük camisi olarak öne...

Adana’da ibadete açık olan, Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu ve Balkanların en büyük camisi olarak öne çıkan Sabancı Merkez Cami, ‘cuma namazı’nda adeta doldu taştı. Yan yana saf tutup, namaz kılan vatandaşlara cami imamı tarafından, ‘Çocuklarınızı “Yaz Dönemi Kur’an Kursları’na gönderin” çağrısı yapıldı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Adana’da da İl Müftülüğü koordinasyonunda kent genelinde ibadete açık olan camilerde ‘Cuma Hutbesi’ olarak, ‘Kur’an-ı Kerim ve Yaz Kur’an Kursları’ konusu ele alındı. Cuma namazını kılmak isteyenler, camilerde yan yana saf tutup, birlikte namaz kılarken, aynı anda el açıp dualar okudu. Namaz öncesinde ise cami imamları tarafından ‘Kur’an-ı Kerim ve Yaz Kur’an Kursları’ adı altında hutbe verildi. Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu ve Balkanların en büyük camilerinden biri olarak öne çıkan Sabancı Merkez Camisi de ‘cuma namazı’nda adeta dolup taştı. Bazı vatandaşlar çocukları ile birlikte namaza katılıp, diğer vatandaşlar ile birlikte saf tuttu.

Reklam
Reklam

Namaz öncesinde Sabancı Merkez Camisi İmam-Hatibi Pehlivan Kalıntaş, Allah’ın kullarını dünya ve ahiret saadetine eriştirmek için ilk insandan bu yana peygamberler aracılığı ile kitaplar indirdiğini hatırlatarak, bu kitaplar vasıtası ile emir ve yasaklarını kullarına bildirirken, ilahi mesaj olarak da son kitabı Kur'an-ı Kerim’i Müslümanlara lütfettiğini anlattı. Kalıntaş, “Rabbimizin kelamı Kur’an, beşerin hayat rehberi, kulu huzura ve mutluluğa götüren bir mesaj, hak ile batılı birbirinden ayırt eden bir kitap ve en büyük mucizedir. Hak Teala, Kur’an’ı, daralan kalplere şifa, bunalan gönüllere deva, isteyenlere öğüt ve hidayet rehberi olarak göndermiştir” dedi.

Kalıntaş, Kur’an-ı Kerim’in, bir ilim, hikmet ve saadet kaynağı olmasının yanında nuru ile alemleri aydınlatan, insanların güçlü bir vicdana ve sağlam bir imana sahip olmasına vesile olan, akılları ve gönülleri aydınlatan, insanlığı inkar bataklığından imanın yüceliğine, cehalet karanlığından irfanın aydınlığına çıkaran yüce bir nur olduğu yorumunda bulundu. Kalıntaş, “Bize Allah’ı, imanı, İslam’ı, ahlakı, görev ve sorumluluklarımızı anlatan ve var oluşumuzun gayesini açıklayan Kur’an, aynı zamanda kulluğun, kurtuluşun ve ebedi mutluluğun anahtarıdır” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

“Bu kadar güzelliği içerisinde barındıran Kur'ân'ın, bizim üzerimizde birtakım hakları vardır. Bu haklardan birisi de onu öğrenmek, anlamak ve yaşamaktır” diyen Kalıntaş, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Şüphesiz Kur’an’ı öğrenmek ve okumak, hanelere bolluğun, bereketin ve huzurun gelmesine vesile olur. Aile bahçemizin sevgi gülleri, milletimizin fidanları ve geleceği çocuklarımızı, insani ve dini değerlerin kaynağı ve sevginin merkezi olan Kur’an ile bu yaz tatilinde buluşturalım. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından her yıl yaz Kur’an kursları düzenlenmektedir. Bu kurslar sayesinde çocuklarımız, Kur’an’ı öğrenmektedir. Sizler de çocuklarınızın Kur’an ile buluşmasına vesile olun ki, amel defteriniz açık kalsın.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: