Cumhur İttifakı genişleyecek mi? AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş canlı yayında açıkladı!

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı bir televizyon yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 'Cumhur İttifakı genişleyecek mi?' sorusuna yanıt veren Kurtulmuş, "İnşallah diğer partilerden, HÜDA PAR da bu ittifakın içerisine katılır. Cumhur İttifakı olarak bu istikamette yürüyüşümüze devam ederiz." ifadelerini kullandı. İşte haberin detayları...

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk ekranlarında Gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, altılı masa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı ve İstanbul'da 9 ülkeye ait konsoloslukların kapatılması gibi meselelerle ilgili konuştu.

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

Reklam
Reklam

9 ÜLKENİN KONSOLOSLUKLARINI KAPATMASI

  • Türkiye maalesef uzun yıllardır terörle karşılaşan bir ülke. Terör eylemlerinin nasıl yapıldığını, ne şekilde ortaya konulduğunu gayet iyi biliyoruz. Karar ağır bir karardır, kabul edilemez. Ortada bir bilgi, gerçekten durum yoksa, bunun üzerinden spekülasyon anlamına gelecek konsoloslukların kapatılmasının ağır karar olduğunun ifade edilmesi lazım. Endişe ettikleri konular varsa bizimle paylaşmaları lazım. Rahatsızlık ifade edilmiştir. Bu konu takip edilmelidir. Bu manipülasyonlara Türkiye pabuç bırakmaz. Yakinen takip ediyoruz.

  • 9 ülkenin her birisiyle ilgili Dışişleri Bakanlığımız resmi görüşmelerini yapmış gerekli sözler söylenmiştir. Arkasında kim olursa olsun Türkiye hiçbir terör örgütünün ortalığı karıştırmasına izin vermeyecektir. Süreci takip ediyoruz. Türkiye görüşlerini söyledi. Ülkelerin kararlarını gözden geçireceklerini ümit ediyoruz.

  • Yoklama var dendiğinde milletvekilleri genel kurula gelirler. Meclis'in çok ciddi çalışma takvimi var. Bu süreçlerde milletvekillerimiz dikkatli olması konusunda uyarıdır. Meclis'in toplanamamış olması dolayısıyla ortaya konulmuş bir tepkidir. Bu uyarı bundan sonraki döneme daha titiz çalışmalarına ilişkin genel başkan olarak sayın cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu uyarıdır. Milletvekillerimizin dikkatli olması konusunda uyarıdır.

  • Sayın Cumhurbaşkanımız Meclis'i en ince ayrıntılara kadar takip eden bir genel başkan. Dolayısıyla genel kurulu da takip etmesi normaldir. Bu genel başkanın yol ve dava arkadaşlarına uyarısıdır, arkadaşlar da bunu bu şekilde değerlendirirler.
Reklam
Reklam

3 DÖNEM KURALI

  • Üç dönem kuralı AK Parti'nin yenilenmesini sağlayacak konulardan bir tanesidir. Şu anda 10 milyon 231 üyesi olan siyasi partiden bahsediyoruz. AK Parti her dönemde, seçim sırasında çok doğal olarak yenilenmeleri yapıyor. Genç arkadaşlarımız sistemin içerisine dahil oluyor. 3 dönem kuralı da bu dinamizmi sağlayacak bir kural olarak uygulanmıştır. Zannediyorum bu dönemde de uygulanacaktır.

  • Aslolan AK Parti'nin yenilenmesini sağlayacak mekanizmaları kurmak ve bunu kullanabilmektir. 3 dönem kuralının esnetilip, esnetilmemesi seçim dönemindeki şartlara bağlıdır. Şu anda olan kuralın varlığıdır, uygulanma niyetidir. Şu an yapılan bütün anketlerde açık ara birinci partisiyiz. Bu millete hizmet eden siyasi hareket ille de milletvekilliği üzerinden katkı sağlanacak diye bir husus söz konusu değildir.

  • Muhalefetin başarısızlığının katkıları da var ama aslolan AK Parti'nin izlediği siyasi izlektir. Rahmetli Menderes, Özal, Erbakan'dan devam eden süreç içerisinde taş taş üstüne koyan, büyük reformlar yapabilen, Türkiye Yüzyılı'nın kaba inşaatını bitirmiş, şimdi ince işçiliğini yapmaya gelmiş bir siyasi partiden bahsediyoruz. Toplumda var olan beklentileri o günün şartları içerisinde yerine getirebilen siyasi hareket. Milletin gönlüne girebilmeyi başaran bir siyasi harekettir.

  • Temmuz-Ağustos'tan itibaren AK Parti ve Cumhur İttifakı'nda sürekli derlenme, toparlanma ve daha güçlü şekilde hazırlanma durumu var. Proje ve fikir üretme telaşı içerisindeyiz. Vatandaşlarımızın sorunlarını bire bir çözen bir siyasi hareketiz. Karşımızda muhalefet bloğunda ise maalesef sürekli kafa karışıklıkların olduğu, ortaya çıkarılan mutabakat metni de başta olmak üzere tutarsızlık, çelişkilerin, rövanşist zihniyetin dikkat çekmesi, hala bir aday çıkaramamaları, birtakım hususlar vatandaşta bizim için 'bunlar hazırlıklı, diğer taraf daha adayını bile çıkaramamış' şeklinde düşünmesine yol açıyor.

  • Temel özelliklerimizden birisi sokakta ne konuşuluyorsa, milletin gündeminde ne varsa bunların hepsi bizim masamızdadır. Türkiye realitesini bire bir biliyoruz. Hatalarımızı, eksikliklerimizi yeri geldiğinde öz eleştiri yapabiliyoruz. Öyle olduğu için millet bizi bırakmıyor.

  • Devrim niteliğinde adımlar atabildiğimiz için mesafe kat ediyoruz. Adalet, insan hakları, demokrasi dediniz. Bunların hiçbiri statik konular değildir. Reform mantığı içerisinde atacağınız adımlar vardır. Bütün bu alanlarda 'bir adım attık geride kaldı' diye bırakamayız. Bu alanlarda da adalet, insan hakları, demokrasi konusunda ileri atılacak çok adımlar vardır.

  • Muhafazakar bir devrimci parti olarak adımlarımızı planlarız. Yeni reform paketlerini sayın Cumhurbaşkanımız bunları paylaştığında, muhafelet 'aklınıza şimdi mi geldi' demişti. Aklımıza şimdi gelmedi daha ileri adımları atmaktan hiç çekinmeyiz. Kendisini ifade etmekte güçlük çekenler varsa kendilerini ifade etmeleri için atılacak adımlar varsa atılır tabii. Şu andaki demokrasi standartlarımız bize yeter diyemeyiz, daha ileri adımlar atılacaktır şüphesiz. Anayasa değişikliği tam da bu gayretimizin yansımasıdır.
Reklam
Reklam

  • Madem muhalefetten teklif geldi, gelin bunu hiçbir siyasi partinin inisiyatifine bırakmadan bunu gündeme alalım dedik. Burada son derece açık, şeffaf, iyi niyetli teklif vardır. Teklif komisyondan geçtikten sonra parlamentoya geliyor. Bu teklif AK Parti veya Cumhur İttifakı'nın başarısı olmasın. Her partiden milletvekili elini vicdanına koysun, 400'ün üzerinde oy çıkartalım ve bunu anayasal güvence altına alalım. Bundan sonra Meclis'teki her partinin ve milletvekilinin kendi imtihanıdır.

  • Meclis'teki aritmetik oyunları içerisine girersek buradan çok laf çıkar. Türkiye'nin başörtüsüyle ilgili geçmişte çok ağır bir süreci var. Büyük bir faşist baskı ortaya konuldu. Bir fantazi üzerinde konuşmuyoruz. Demek ki bu gölge hala siyasetin üstünde var ki, sayın Kılıçdaroğlu, gece yarısı bir yasa değişikliği teklifi ortaya koydu. Ortada komisyondan geçmiş olan bir teklif var. Bu teklifin daha doğru, kapsayıcı, kuşatıcı, sorun çözücü teklif olduğu kanaatimiz hasıl olduğu için. Bu tartışma bir tarafa, esas mesele hazır bu noktaya gelmişken Meclis'te yasalaşması en doğru yoldur.

  • Bu ülkede anayasanın, yasaların nasıl yapılacağı bellidir. Niyetimiz ortadır. Bundan sonra olan herkes için samimiyet sınavıdır. Yasalaşır, yasalaşmaz bundan sonraki süreçte ortaya çıkacak. Bu mesele ilk gündeme geldiğinde asla siyasi malzeme konusu olarak telakki etmedik. Başta Cumhurbaşkanımız zaman zaman 'bunu kendi evlatlarımda yaşadım' diyor ya, ben de kendi ailemde bunu yaşadım. Bu anlamda diğer partilerden destek bulacağımızı tahmin ediyorum. Bu düzenlemenin doğru olduğu kanaatini taşıyan muhalefet partilerinden de arkadaşlarımız var. Önümüzdeki süreçte Meclis'e gelecek. Bunu Türkiye'nin gündeminden tamamen kaldıralım. Bütün milletvekillerine bu başarının payını verelim. Bu kara lekeyi ortadan kaldıralım. Sonuçta evet çıkmayabilir, sonuç itibariyle Meclis'in hür iradesiyle vereceği bir karar olacak bu.
Reklam
Reklam

CUMHUR İTTİFAKI GENİŞLEYECEK Mİ?

  • Sayın Bahçeli de Cumhurbaşkanımızı ziyaret ediyor, sayın Cumhurbaşkanımız da iadeyi ziyarette bulunuyor. Görüşmede tabii ki seçim de konuşulmuştur. Türkiye'nin uluslararasında karşılaştığı meseleler de konuşulmuştur. Son derece olumlu, iki parti arasındaki konuları yakınlaştıran görüşme trafiği, iki lider de birbirini nezaket içinde dinleyerek görüşlerini paylaşmıştır. Yeni sistem 50+1 gerektiriyor. Adı üstünde ittifak. Birbirlerine iltihak etmiyorlar. Bizim en büyük avantajımız hangi konularda temel yaklaşımlarımızın ne olduğu konusunda ortak bir zeminde, ortak bir mutabakatla yürüyoruz. AK Parti ve MHP tabii ki iki ayrı parti. Bu ittifakın gelişmesi Türkiye'nin lehine olduğu kanaatindeyiz. İnşallah diğer partilerden, HÜDA PAR da bu ittifakın içerisine katılır. Cumhur İttifakı olarak bu istikamette yürüyüşümüze devam ederiz. Kıbrıs'ta kapalı Maraş'ın açılması, Karabağ'ın Ermeni işgalinden kurtulmasına Türkiye'nin destek vermesi bu bizim ittifakın ortak paydası. Bu politikalara destek verecek siyasi partiler tabii ki önemlidir. Bunlar Türkiye'nin milli meseleleridir. TOGG'un açılışı, Türkiye Yüzyılı sadece bir partinin değil, ortak hedefimizdir.
Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: